![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę zrobić logowanie, takie jak w "acme demo", czyli z ustalonymi w konfiguracji adminami.
Niby cały kod mam i wszystko działa... ale jak chcę przenieść to na moje potrzeby, to mi nie wychodzi. Napiszę co po kolei robiłem : 1. Do swojego kontrolera dodałem 3 metody :
oraz taką linijkę na początek :
Są one skopiowane z przykładu Acme 2.Skopiowałem templatke login.html.twig do swojego bundla 3. Nieco zmodyfikowałem plik security.yml
I to by było na tyle. Wchodzę sobie do Kod valuation/admin/login Formularz się wyświetla. Wpisuje dane, wysyłam i przenosi mnie do Kod valuation/admin/login_check gdzie wyświetla się : Kod he controller must return a response (null given). Did you forget to add a return statement somewhere in your controller? 500 Internal Server Error - LogicException Błąd jest zrozumiały, bo mój kontroler faktycznie nie zwraca wartości... ale podobno jakiś "security layer" ma to "obejść" i mimo to mnie zalogować. Czy mogę prosić o podpowiedź gdzie znajduje się błąd ? -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 29 Dołączył: 3.04.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Może spróbuj zmienić front controller na app_dev.php, aby dowiedzieć się czegoś iwęcej. Na moje oko, metoda securityCheckAction() powinna zwracać jakiś boolean.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie to twoje loginAction nie zwraca obiektu odpowiedzi, tylko tablicę parametrów. Nie wiem czemu więc wyświetla ci się formularz logowania. Spróbuj zmienić na coś takiego
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat First, be sure that you've defined the /login and /login_check routes correctly and that they correspond to the login_path and check_path config values. Sprawdziles? Nie mam pewnosci, ale sprawdz czy to nie jest wina braku slasha w login_path i check_path. @dragon7 przeciez korzysta z adnotacji Template dlatego zwraca tablice. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@greycoffey
Pracuję na app_dev.php Nie sądze, by ta metoda miała zwracać boolean. W examplu jest tak jak jest u mnie (tylko, że w examplu działa, a "moja wersja" nie ![]() @dragon7 Bo jak sobię napiszę nad metodą Kod /** * @Template() */ To wtedy generowana jest templatka, na podstawie nazwy metody, oraz tablicy zwracanej przez metodę. @destroyerr O Co właściwie chodzi ? ![]() Ten kod, któy użyłem do logowania wkleiłem do pierwszego postu. Są to właściwie 3 metody (któe są skopiowane z exampla acme) oraz plik security.yml (niezo zmodyfikowany). Nie mam pojęcia gdzie jeszcze powininem coś zmieniać. metody zrobiłem - tak jak w pierwszym poście wkleiłem edit:// Kurczę, działa. Błąd w pliku security.yml, brakowało slashy na początku ![]() Ten post edytował peter13135 20.08.2012, 09:51:05 -------------------- :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 11:08 |