![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
pisze sobie "sprawdzacz" poprawnosci maila. Wszystko eleganacko dziala. Z programistycznego punktu widzenia, to co ja napisalem jest zle ![]() Chodzi mi tutaj a sprawdzanie domen maila. np. ktos moze wpisac login@domena.xx lub login@domena.z itp chcialbym wychwycic taki blad. zrobilem tak: Kod (pl|com|net|org)$ ale ograniczam w ten sposob innych (a co z rosja, srilanka itp?) Moje pytanie brzmi: jak sprawdzic ilosc znakow po ostatniej kropce (domena)? Kombinowalem cos z powtorzeniami typu: Kod .[a-z]{2,3} ale to nie sie niesprawdzilo. za pomoc dziekuje -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Pruszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod .[a-z]{2,3} sproboj cos takiego Kod \.[a-z]{2,3}$
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie dziala mi ;(
-------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Pruszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wynik: Adres jest prawidlowy
wynik: Bledny adres |
|
|
![]()
|
|
jupi, juz dziala...
wstawilem cos takiego do mojego "sprawdzacza" Kod [a-z]{2,3}$ bez . i \ i dziala :-) dzieki bardzo za pomoc. Teraz jeszcze musze sprawdzic czy taki mail naprawde gdzie na serwerze istnieje ![]() -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedyna dobra metoda na sprawdzenie poprawnosci maila to wyslanie kodu aktywacyjnego, ale to juz OT
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem, że może być adres np. ktos@cos.info
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 10:10 |