![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Próbuję wstawić link, który będzie się otwierał w nowym oknie o określonych rozmiarach.
Oto fragment kodu:
Gdy robię tak:
To strona nie ładuje się do końca i ten kod nie działa ![]() Podejrzewam, że jest to związane z tym, że w linku jest id obrazka, które jest pobierane, ale nie wiem jak to inaczej zapisać. Gdzie jest problem? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 13 Dołączył: 19.06.2011 Skąd: Ruda Śląska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wypuszczasz to z echo, więc musisz uważać na łączenie ciągów. Przestudiuj 2 linijkę dokładnie, zwróć uwagę na znaki.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Studiuję ją już którąś godzinę... Próbuję na różne sposoby i nie chce działać :/
Problem w tym, że moją znajomość php nie jest zbyt duża i trudno mi znaleźć błąd. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 13 Dołączył: 19.06.2011 Skąd: Ruda Śląska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wskazówka w kolorowaniu składni:
1 plik:
2 plik:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Gdy wklejam w ten sposób to dalej nie działa...
Nie wiem już co muszę zrobić ![]() |
|
|
![]()
|
|
Przeczytaj mój poprzedni post dokładnie. Ja nic w tych kodach nie zmieniałem, miały Ci tylko pokazać kolorkami o co chodzi.
BTW. Jak Ty to wstawiasz na stronę? Dokładnie tak jak napisałeś (html), czy przez php? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
To wszystko jest w pliku php. Daję nieco dłuższy fragment pliku:
Gdy plik wygląda tak, to wszystko działa, ale wyskakujące okno jest na całą stronę. Patrzę na te Twoje posty i naprawdę nic z nich nie wiem. Moja wiedza kończy się raczej na html i css. Jeśli chodzi o php to zawsze próbuję coś zdziałać metodą prób i błędów, ale teraz próbuję i próbuję, a to nie chce działać. Pewnie mój błąd jest banalny, ale ja nie mogę go znaleźć :/ |
|
|
![]()
|
|
No to widzisz na przykładzie:
jak się łączy stringi i zmienne (apostrofy i kropki). Teraz zastosuj to samo do obrazka. Podpowiem, że wina leży w źle napisanym (po stronie php) parametrze "onclick". To trochę zawęża Twój problem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za te wszystkie podpowiedzi, ale wychodzi na to, że jestem kompletnym lamusem jeśli chodzi o php.
Patrzę na te twoje posty, próbuję zmieniać ten kod na setki sposobów, ale to nie chce działać... Jak to razem policzyć to już ze 4 godziny męczę się nad jedną linijką kodu... Ten post edytował pear 20.07.2012, 09:50:15 |
|
|
![]()
|
|
Ten post edytował sobol6803 20.07.2012, 11:46:23 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 14:24 |