![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich! Skrypt miał za zadanie wypisywać pliki znajdujące się w folderze i dawać opcje (button) dzięki której można przy okazji można usunąć ten plik.
Wszystko zapowiadało się łatwo i przyjemnie lecz po wciśnieciu klawiszu "Skasuj" plik dalej istnieje. Proszę o pomoc!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brakuje apostrofa w linii 7.
Możliwe że proces serwera http nie ma praw do tego pliku, który chcesz usunąć. Powinieneś dostać warning w stylu Kod Warning: unlink(sc/jp/test.txt) [function.unlink]: Permission denied in ... Masz włączone wyświetlanie błędów? Do tego przydała by się walidacja $_GET['usun_plik']. Dla przykładu mógłbym wejść pod taki adres: index.php?usun_plik=../../index.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W .htaccess dopisałem php_flag display_errors on
Nic nie wypisało. Dodałem też apostrof, dalej nie działa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
A katalog oraz pliki mają nadany odpowiedni chmod ? (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Nie ustawiałem chmod, ale wątpie by to było to.
Ten post edytował AuronDiel 19.07.2012, 07:15:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 22 Dołączył: 22.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Z trafieniem w katalog zawsze mam problemy. Spróbuj dać taką lokalizację: Warning: unlink(./sc/jp/gghg.php) [function.unlink]: No such file or directory in /home/dawtuz/domains/y.pl/public_html/jp2.php on line 33 Zamiast unlink daj:
I pokaż co zwraca. Warning: fileowner() [function.fileowner]: stat failed for ./sc/jp/gghg.php in /home/dawtuz/domains/y.pl/public_html/jp2.php on line 34 array(7) { ["name"]=> string(4) "root" ["passwd"]=> string(1) "x" ["uid"]=> int(0) ["gid"]=> int(0) ["gecos"]=> string(4) "root" ["dir"]=> string(5) "/root" ["shell"]=> string(9) "/bin/bash" } Warning: filegroup() [function.filegroup]: stat failed for ./sc/jp/gghg.php in /home/dawtuz/domains/y.pl/public_html/jp2.php on line 35 array(4) { ["name"]=> string(4) "root" ["passwd"]=> string(1) "x" ["members"]=> array(1) { [0]=> string(4) "root" } ["gid"]=> int(0) } Warning: fileperms() [function.fileperms]: stat failed for ./sc/jp/gghg.php in /home/dawtuz/domains/y.pl/public_html/jp2.php on line 36 string(1) "0" Takie błedy zwraca (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo zacząć trzeba od tego, że jak chcesz coś usunąć, to trzeba sprawdzić:
1. Czy to coś istnieje 2. Czy mam odpowiednie prawa 3. Teraz spróbować usunąć 4. Sprawdzić informację zwrotną Jak się nie chce sprawdzać, to potem ma się problemy tego typu. Bo trzeba zacząć od:
Bo potem można wątpić, czy to uprawnienia, czy zła ściezka, czy brak pliku czy inny problem? I tak przy okazji - nie boisz się, że Ci ktoś pousuwa nie to co trzeba? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Wspominałem o chmodach, ale autor wolał to olać, sądząc, że przyczyna nie może być tak prosta (IMG:style_emoticons/default/cool.gif)
Ten post edytował toaspzoo 20.07.2012, 01:36:14 |
|
|
![]()
|
|
To w takim razie jaki mam ustawic chmod I ktorego pliku?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To w takim razie jaki mam ustawic chmod I ktorego pliku? chmod Tego co chcesz usunąć (dla pliku/katalogu). |
|
|
![]()
|
|
A o to co wypluło: nie znaleziono pliku sc/jp/ Warning: closedir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/dawtuz/domains/y.pl/public_html/jp2.php on line 54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak nie znaleziono, to nie znaleziono. To chyba jasne. Podaj ścieżkę bezwzględną do katalogu.
|
|
|
![]()
|
|
czyli /sc/jp jeśli masz przeciętny hosting/serwer to jest to katalog główny www
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fajnie i wydajnie wyglądałby Twój kod, gdybyś użył rekursywnego iteratora dla floderów: http://php.net/manual/en/class.recursivedi...oryiterator.php
zobacz zwłaszcza komentarze |
|
|
![]()
|
|
Fajnie i wydajnie wyglądałby Twój kod, gdybyś użył rekursywnego iteratora dla floderów: http://php.net/manual/en/class.recursivedi...oryiterator.php zobacz zwłaszcza komentarze Jak na razie to jest dla mnie czarna magia, może kiedyś. Powiem wam Panowie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) Napisałem jeszcze raz skrypt od nowa, troche pozmieniałem i... działa.. (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) By skrypt działał to trzeba być zalogowanym i skrypt dotyczy tylko plików znajdujących się w folderze "jp" a tam są same śmiecie. Dziękuje wszystkim za pomoc! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował AuronDiel 20.07.2012, 22:58:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:42 |