![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 2.07.2012 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z sys. rejestracji a bardziej z jego podstawą.
Robię formularz który po załadowaniu strony nie wyświetla się i tutaj moje pytanie, co jest nie tak ?! Dodam tylko że formularz ten jest w pliku index.php ![]() Pozdrawiam.
Powód edycji: [strife]: Dodanie znaczników w nazwie tematu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 4 Dołączył: 21.02.2012 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<input type="submit" value="Submit">
Nie wiem czy to rozwiazanie problemu ale na pewno brakuje Ci elementu submit jezeli ma to byc formularz ;p |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- Elementy HTML powinny być poza znacznikami PHP.
- Sprawdź również czy w źródle strony masz ten formularz. - Włącz pełne raportowanie błędów w PHP. Przenoszę na Przedszkole. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 2.07.2012 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawiłem,
w źródle strony mam ten formularz lecz nie wyświetla się |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zobacz w takim razie czy jakieś style / javascript'y nie blokują wyświetlania tego formularza, prześledź kod Firebug'iem.
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 4 Dołączył: 21.02.2012 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawiłem, w źródle strony mam ten formularz lecz nie wyświetla się popraw sumbit na submit : ) |
|
|
![]()
|
|
to się znaczy ja ten skrypt mam na szablonie html z css. w takim wypadku mam jakoś ustawić styl do tego czy coś ?
edit: @up poprawiłem ale nadal nie wyświetla zaraz zobaczę tego firebug'a Ten post edytował filipsiu 18.07.2012, 10:11:20 |
|
|
![]()
|
|
Widocznie namieszales gdzies z czyms innym bo u mnie z poprawionym submit wszystko wyswietla sie normalnie. Proponuje stworzyc nowy plik ... uruchomic formularz tak aby sie poprawnie wyswietlal i dopiero zaczac zabawe z css
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno działać Jeśli nie to spróbuj zmienić class='text' na class="text" Jeśli nie bedzie działać to wyślij mi cały kod zrodlowy pw. Ten post edytował AuronDiel 18.07.2012, 10:22:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 26 Dołączył: 15.09.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pewno nie zadziała class='text' musisz odrazy dać to w cudzysłowia (").
-------------------- www.piotrex41.pl - piotrex41 portfolio
d(-.-)b - Music is my life || PHP is my passion |
|
|
![]()
|
|
Powinno działać Jeśli nie to spróbuj zmienić class='text' na class="text" Umieszczanie kodu HTML w tagach PHP nie jest dobrą praktyką jak już wcześniej pisałem. Więc nie zaleca się tego typu praktyk, nie wprowadzaj ludzi w błąd bez sensownej argumentacji czemu ten kod miałby być renderowany przez PHP. Już nie mówiąc o tym, że Twój kod zwróci błąd. Następnym razem przemyśl co piszesz. Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też tak myśle, dlatego dałem pod kodem mała radę <p> dotyczy całego formularza więc na 90% to jest przyczyna błędu.
Umieszczanie kodu HTML w tagach PHP nie jest dobrą praktyką jak już wcześniej pisałem. Więc nie zaleca się tego typu praktyk, nie wprowadzaj ludzi w błąd bez sensownej argumentacji czemu ten kod miałby być renderowany przez PHP. Już nie mówiąc o tym, że Twój kod zwróci błąd. Następnym razem przemyśl co piszesz. Pozdrawiam. Mój błąd. Pozdrawiam W takim razie wystarczy jak usunie cały tag php Ten post edytował AuronDiel 18.07.2012, 10:27:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 49 Dołączył: 16.04.2012 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli w źródle strony ten kod się pokazuje, to nie znając pozostałej części pliku nie da rady wyczarować odpowiedzi, gdyż tu wydaje się wszystko wporządku. Prawdopodobnie umieściłeś formularz po prostu w ukrytym przez szablon miejscu.
Ten post edytował Tuminure 18.07.2012, 10:38:18 |
|
|
![]()
|
|
ale jak w tym miejscu wpiszę jakiś tekst lub <?php echo 'sdadasdasdaa'; ?> to działa
|
|
|
![]()
|
|
Poprawiłeś kod na ten?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<input type="submit" value="Submit"> Nie wiem czy to rozwiazanie problemu ale na pewno brakuje Ci elementu submit jezeli ma to byc formularz ;p Od kiedy submit jest konieczny? A jak naciśniesz enter po haśle (formularz typu zaloguj: login[text], hasło[password], zaloguj[submit]), czyli ominiesz 'zaloguj' to formularz nie prześle się? Lolek13, pokaż źródło strony jak wykonuje się skrypt (CTRL+U) i daj na wklej.org lub gdzie tam chcesz. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.07.2025 - 21:17 |