![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam i proszę pomoc, piszę właśnie formularz w php i mam problem gdyż po odświeżeniu strony dodaje mi pusty rekord do bazy, próbowałem wyłapać ten problem poprzez blokowanie dodawania podwójnej nazwy ale nie działa i też nie działa sprawdzanie pustych pól, nie wiem jak to rozwiązać pomocy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 8 Dołączył: 23.09.2011 Skąd: Stromiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż formularz. Blokowanie pustych pól nie zadziała bo wszędzie masz &&. Warunek się spełni jeśli nie podasz żadnych danych.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 3 Dołączył: 3.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
formularz => przycisk wyślij => (ewentualna obsługa błędó w załadowanym pliku.php) => dodanie rekordu => zakończenie => powrót do formularza (nie ładuje się drugi raz skrypt dodający)
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 8 Dołączył: 23.09.2011 Skąd: Stromiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Patrz co napisałem wyżej.
Warunek się spełni jeśli nie podasz ŻADNYCH danych. jeśli więc podasz wszystko oprócz $cena warunek się nie spełni czyli błędu nie będzie. Spróbuj z OR -------------------- |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Patrz co napisałem wyżej.
Warunek się spełni jeśli nie podasz ŻADNYCH danych. jeśli więc podasz wszystko oprócz $cena warunek się nie spełni czyli błędu nie będzie. Spróbuj z OR
Działa tylko jak nie wpiszę wyświetla mi się echo z linkiem który powinien cofać ale tego nie robi, nie działa w ogóle |
|
|
![]()
|
|
Wcale nie przenosi czy pokazuje errora że plik nie istnieje? Może literówka, inventry czy inventory?
-------------------- |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
wcale nie działa, nic nie robi nie jest literówka sprawdzałem i wklejałem
|
|
|
![]()
|
|
Nie może nie działać bez powodu, pokaż nam link do tego jeśli masz. Wcześniej było też ../ a teraz nie ma.
Ten post edytował CTRL 17.07.2012, 19:59:35 -------------------- |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
../ wywalał eror 404
nie mam linka niestety link działa próbowałem wstawić gdy jest podwójna nazwa
ale cofa mnie do "nie podano wdzystkich danych wróć" czyli
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastanów się nad funkcją empty zamiast if(!$cos).
-------------------- |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zastanów się nad funkcją empty zamiast if(!$cos). też nie działa, wygląda to tak jakby się jakaś pętla nie zamknęła nawet jak wpiszę link http://localhost/Myonlinestore/adminstore/inventry_list.php to wyskakuje mi ten komunikat a nie cofa mnie do formularza i nie wiem o co kaman |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twój kod i tak jest strasznie niefunkcjonalny. Sprawdzasz dane tylko po to, aby wyświetlić komunikat.
Jak jedziesz samochodem i masz znak "koniec mostu" to i tak jedziesz dalej? Twój kod jedzie. -------------------- |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Twój kod i tak jest strasznie niefunkcjonalny. Sprawdzasz dane tylko po to, aby wyświetlić komunikat. Jak jedziesz samochodem i masz znak "koniec mostu" to i tak jedziesz dalej? Twój kod jedzie. no wiesz każdy jakoś zaczyna, dopiero się uczę dlatego prosze o pomoc. Masz rację w tym co piszesz tylko że nie wiem w tedy jak zatrzymać kod jeżeli nie spełni warunku |
|
|
![]()
|
|
Zatrzymać możesz przez die(); ale lepiej skorzystać z klamerek { } i posłużyć się else.
-------------------- |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
dodałem else dalej nie działa, po prostu po odświeżeniu lub próbie wejścia do formularza ładuje automatycznie skrypt dodający , pytanie: jak to wyłączyć php die () nie działa
![]()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 11:36 |