![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, właśnie jestem po lekturze pewnego artykułu, który pojawił sie na hacking.pl
http://critto.webpark.pl/patent-peril.htm - link I co teraz sobie mam o tym wszystkim myśleć? Dla mnie jest to totalnym wielkim nieporozumieniem, ale co w tym jest ![]() -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2003 Skąd: z epoki lodowcowej Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czemu taki temat tego posta ?
przeciez nawet po wprowadzeniu patentow "w zycie", popyt na oprogramowanie nie spadnie, tylko bedzie ono jeszcze drozsze. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2004 Skąd: z neostrady Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest jednak szansa, że ludzkość się opamięta
![]() UPDATE: A jeżeli się nie opamięta, to firmy informatyczne będą rejestrowane w różnych republikach bananowych, i głęboko gdzieś będą miały wszystkie patenty. Ten post edytował akubiczek 20.08.2004, 10:37:23 -------------------- pozdrawiam, Adam Kubiczek
kubiczek.eu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Pruszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Artykulu nie czytalem, ale widzialem streszczenie na hacking.pl. Uwazam, ze pomysl
nie wypali, tak jak nie wypalil ten z rejestrowaniem sie (okazanie dowodu osobistego etc.) podczas zakladania skrzynki pocztowej. Takie jest moje zdanie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2003 Skąd: z epoki lodowcowej Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(y3ti @ 2004-08-20 13:04:48) nie wypali, tak jak nie wypalil ten z rejestrowaniem sie (okazanie dowodu osobistego etc.) podczas zakladania skrzynki pocztowej to akurat byl pomysl wewnetrzny naszego rzadu, wiec nie ma z tym nic wspolnego - patenty nam Unia narzuci i nie bedzie ze "nie chcemy" ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Olsztyn, Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(radzaw @ 2004-08-20 14:08:39) to akurat byl pomysl wewnetrzny naszego rzadu, wiec nie ma z tym nic wspolnego - patenty nam Unia narzuci i nie bedzie ze "nie chcemy" ![]() To zrobimy tak, że UNIA nie będzie chciała nam tego nakazywać ![]() Ogólnie strasznie mierzi mnie ta cała sprawa z patentami, a to co wyczynia się w imperium rzymskim XXI wieku to już przechodzi ludzkie pojęcie. Zastanawia mnie jedynie fakt, kiedy Ci wszyscy decydenci zrozumieją w końcu, że tego typu postępowanie nie tyle zmniejsza łamanie copyrightów ale wręcz zwiększa. Tą kase przeznaczoną na patenty i prawników powinni przeznaczyć na zmniejszenie cen swoich produktów. Z drugiej strony to może właśnie prawnicy są wszystkiemu winni, jakby nie patrzeć oni zarabiają na tym najwięcej, a klientów jeszcze długo nie zabraknie. -------------------- I've dropped something... oh my god, it's a database!!!
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzcie opatentujemy nakazywanie polsce przestrzeganie patentow
![]() i nam g zrobia ![]() -------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2004 Skąd: Uć Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proponuje patent na patent:
1. łapowka, (tu rodzaje): podstolna, kopertowa, butelkowa, wczasowa, rabatowa/upustowa, itp. 2. znajomość, (w zależności od pokrewieństwa):.... 3. przysługa za przysługe, 4. "błąd" urzednika,- i tak za nic nie odpowiadają Niestety nie zarejestruje patentu nr. 5. legalne ubieganie sie o patent, chociaz... Pozdrawiam, J -------------------- ------------------------
e tam... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja opatentuje sobie "Dodaj do ulubionych" i bedziecie musieli mi płacić.
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spen: a co zrobisz jak opatentuję "forum dyskusyjne" i "grupę dyskusyjną" ?
Skończy się bezkarne pehapowanie... ![]() Jak dla mnie, to jedymym wyjściem z całego obłędu patentów jest ogłoszenie powszechnej amnestii w biurach patentowych, a następnie ich całkowite usunięcie... -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Patenty powinny być - ale z ograniczenia, żeby ktoś nie opatentował tekstu <a href= .........
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Pruszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ta petycja już dawno istnieje, kiedyś był nawet banner na forum w tej sprawie
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 22:54 |