![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Importuje dane do tabeli tymczasowej tmp mam 21 wierszy, potem chce je powrzucać do odpowiednich
tabel przy jednej mam problem Przy zapytaniu Kod SELECT (SELECT idsklepu FROM sklep WHERE Nazwa=sklep), (SELECT idproduktu FROM produkty WHERE Nazwa=tmp.Produkty), Ilosc, OdKiedy, DoKiedy FROM tmp otrzymuję Cytat #1242 - Subquery returns more than 1 row przy zapytaniu Kod SELECT Sklep.idsklepu,Produkty.idproduktu,ilosc,Odkiedy,dokiedy from tmp join Sklep on Sklep.nazwa=tmp.sklep join Produkty on produkty.nazwa=tmp.produkty dublują mi się wyniki i wychodzi dziwny wynik wychodza 37 wierszy.. o co chodzi natomiast przy zapytaniu Kod INSERT INTO sprzedaz(idsklepu, idproduktu, ilosc, OdKiedy, DoKiedy) SELECT DISTINCT Sklep.nazwa,Produkty.idproduktu,ilosc,Odkiedy,dokiedy from tmp join Sklep on Sklep.nazwa=tmp.sklep join Produkty on produkty.nazwa=tmp.produkty wychodzą poprawnie dane ,ale chcialbym id sklepu... i niem wiem czemu muszę stosować DISTINCT w id sklepu wstawia mi z automatu 0 jak wyciągnąć id? Zauważyłem że nie zawsze jest poprawnie.Tabela sklep wyglada idsklepu,nazwa,idklienta
2;;3 3;;12 nawet jak zrobie takie zapytanie Kod SELECT sklep.idsklepu from tmp LEFT JOIN sklep ON tmp.Sklep=sklep.nazwa to pokazuje się dużo zapytań tak jakby każdy z każdym się łączył.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 40 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie mam czasu analizowac ale wychodzi na to ze :
masz wiecej niz jeden produkt o takiej nazwie :SELECT idproduktu FROM produkty WHERE Nazwa=tmp.Produkty lub wiecej niz jeden sklep o takiej nazwieSELECT idsklepu FROM sklep WHERE Nazwa=sklep j. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak mam wiecej niz jeden sklep o takiej nazwie.można sobie z tym jakoś poradzić?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 40 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
można.
posluguj sie unikatami. nie wiem jak generujesz tabele tymczasowa, ale zamiast nazwy sklepu - podawaj jego id. j. |
|
|
![]()
|
|
importuje z csv do tabeli tmp potem
natomiast do tabeli sprzedaz chcę wstawić
tabela tmp wyglada produkty,ilosc,sklep,klient,OdKiedy, DoKiedy można prosić o rozwiązanie tego tematu? dodam jeszcze ze przy takim zapytaniu
otrzymuje błąd Cytat #1242 - Subquery returns more than 1 row natomiast przy
otrzymuje wynik zapytania, ale z błędna ilością wierszy.... Gdzie tkwi haczyk? Ten post edytował konrado21 26.07.2012, 13:54:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:28 |