![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Nie znam się kompletnie na PHP mam do ukończenia do końca tygodnia stronę internetową, a gość który mi ją przygotował jest na urlopie. Czasami przy wprowadzaniu danych na stronę wyskakuje mi taki oto błąd: ( ! ) Notice: Undefined index: text in /home/mjerominek/domains/acteongroup.com/public_html/pl/eternity/modules/text/index.php on line 44 Call Stack # Time Memory Function Location 1 0.0026 1545100 {main}( ) ../index.php:0 2 0.0289 1755772 module->load( ) ../index.php:106 3 0.0312 1776940 include( '/home/mjerominek/domains/acteongroup.com/public_html/pl/eternity/modules/text/index.php' ) ../module.class.php:29[/b][/b] Poniżej wklejam to co znajduje sie w pliku index.php
Proszę pomóźcie co trzeba zmienić aby to normalnie działało Z góry dzięki Ten post edytował jero79 17.07.2012, 13:52:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze zmień nazwę tematu na bardziej opisującą problem ponieważ zostanie on zamknięty. Tutaj każdy ma problem i mało to mówi.
Błąd który masz to błąd typu Notice, co należy z tym zrobić masz w linku w mojej sygnaturze dot. Najczęstszych błędów popełnianych przez programistów. A po trzecie przenoszę na Przedszkole. PS. Jak będziesz poprawiał nazwę tematu to uwzględnij to: Temat: Tematyka i zasady panujace na forum Przedszkole PS2. I jak dobrze zauważył kolega niżej wstaw kod w odpowiednie tagi. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wstaw ten kod w odpowiednie tagi.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 26 Dołączył: 15.09.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po 1. Kody wklejamy w odpowiednie tagi.
Po 2. Notice to nie błędy, są to informacje (notatki), które można (ALE SIĘ NIE POLECA) wygłuszyć, przez wpisanie:
Bardziej poleca się użyć isset() na zmiennej przed wykonaniem operacji. Ten post edytował piotrex41 17.07.2012, 13:38:42 -------------------- www.piotrex41.pl - piotrex41 portfolio
d(-.-)b - Music is my life || PHP is my passion |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale wiadomo co jest źle? co trzeba poprawić?
Tak jak pisałem jestem zielony a muszę skończyć wstawianie informacji na stronę Jeśli to nie błąd tylko informacja to czemu nie wstawia mi tych danych które wstawiam na stronę? Jeśli się pojawia muszę od nowa wpisywać Często jest to po tym jak wstawiam zdjęcia, obrazki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak wyżej koledzy pisali, błąd ten pojawia się wtedy, gdy odwołujesz się do zmiennej która nie istnieje.
Przykład :
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
ok widzę że nic z tego nie będzie
jak pisałem ja nie jestem programistą nie wiem o czym piszecie, liczyłem że podpowiecie co robię źle lub ewentualnie co mam zmienić w tym moim pliku index.php Zastanawia mnie tylko czemu to się pokazuje tylko w niektórych przypadkach. Np. miałem wstawione 10 zdjęć, jedno usunąłem i się to nie pojawiło, a przy tych 10 zawsze. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok widzę że nic z tego nie będzie jak pisałem ja nie jestem programistą nie wiem o czym piszecie, liczyłem że podpowiecie co robię źle lub ewentualnie co mam zmienić w tym moim pliku index.php Zastanawia mnie tylko czemu to się pokazuje tylko w niektórych przypadkach. Np. miałem wstawione 10 zdjęć, jedno usunąłem i się to nie pojawiło, a przy tych 10 zawsze. Ludzie poświęcają swój wolny czas aby Ci pomóc, a Ty piszesz, że "ok widzę że nic z tego nie będzie", nie uważasz że jest to lekko przesadzone? Dostałeś powyżej kilka odpowiedzi, które bez problemu pomogą Ci się pozbyć tego błędu. Wystarczy chwilę pomyśleć i to poprawić. Jeżeli z góry zakładasz, że nie jesteś programistą i nie wiesz o czy piszemy, to zapraszamy do odpowiedniego działu "Giełda ofert" w celu napisania oferty dotyczącej pozbycia się błędu za odpowiednie wynagrodzenie. Pozdrawiam serdecznie. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 26 Dołączył: 15.09.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat liczyłem że podpowiecie co robię źle lub ewentualnie co mam zmienić w tym moim pliku index.php No to właśnie usiłujemy Ci podpowiedzieć, pomóc, naprowadzić, ale nawet nie spróbowałeś coś pokombinować z kodem po naszych radach, skoro nie wykazujesz inicjatywy, to nie zrobimy tego za Ciebie. Gotowca raczej nie dostaniesz, a z Twojego podejścia i nastawienia można wnioskować, że właśnie na to liczysz. Chociaż spróbuj, pomożemy jeśli będziesz chciał samemu pokombinować, ale jak założysz ręce i powiesz "ja nie umiem, zróbcie mi to" to niestety nie masz na co liczyć. -------------------- www.piotrex41.pl - piotrex41 portfolio
d(-.-)b - Music is my life || PHP is my passion |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 09:48 |