![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam takie zapytanie :
niestety ciagle zwraca jakis warning : #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'u where u.Url in ( select u2.Url from ( SELECT DISTINCT Pa' at line 1 nie wiem dlaczego, wydaje się ze samo zapytanie jest ok. prosze o pomoc. ok problem rozwiazany dla potomnych : bug mysql - nie mozna robic przy delete IN - trzeba znalezc alternatywne zapytanie bez IN. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 49 Dołączył: 3.07.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mylisz się
Stosowanie IN jest całkowicie dozwolone i prawidłowe w zapytaniach typu DELETE Twoje natomiast nie zostało wykonane gdyż są w nim przynajmniej dwa błędy. Nie napiszę jak powinno wyglądać, gdyż nie wiem co powinno zostać usunięte. Zaznaczam błędne fragmenty DELETE FROM url u WHERE u.Url IN ( SELECT u2.Url FROM ( SELECT DISTINCT PageErrorUrl FROM robot_message WHERE MessageType='UrlToRemove' LIMIT 50 ) AS A, url u2 WHERE u2.indexeddate IS NULL AND u2.url=A.PageErrorUrl ) Ten post edytował bpskiba 16.07.2012, 15:18:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.08.2025 - 12:19 |