![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym poradzić się czy jest możliwe wykonanie prostego tooltipu (dymka) wyświetlającego grafikę bez markowania w kodzie tzn. .linki a { (...) } i zrobić to tak, żeby grafika (jako background), którą podstawi się jako efekt hover wyświetlała się nad danym tekstem <a>...</a>? próbowałem to zrobić, ale ani trochę mi to nie wychodzi. Grafika wyświetla się co prawda, ale jedynie pod tekstem, a nie swoją cała szerokością (wielkością). Byłbym wdzięczny za pomoc, Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A próbowałeś wsadzić grafikę w jakiś osobny kontener i nadać odpowiednio z-index/display przy :hover?
-------------------- \o/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nom tak i nic
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwszy wynik z Google: http://psacake.com/web/jl.asp
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie chodzi mi o to, ja chcę opcję, ale bez markowania tekstu <span>...</span> jedynie z wykorzystaniem pliku graficznego i CSS
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 05:05 |