![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam skrypt wysyłający mp3 na serwer. Problem polega na tym że na jednym komputerze wysyła bez problemu a na innym ładuje się bardzo długo i zwiesza, albo w ogóle nic się nie dzieje. Dodam jeszcze że wcześniej na próbnym hostingu działało ok. Kiedy przeniosłem stronę na 1&1 to zaczęło się psuć. Skrypt:
Funkcja upload_music():
Bardzo proszę o wskazówki co może być nie tak. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Njapierw sprawdź czy ładuje pliki .txt. Spotkałem się z takim czymś, że darmowe serwery kasują pliki mp3 zaraz po ich wrzuceniu.
$_FILES['plik']['error'] - to powinno (o ile dobrze pamperętam) przechowywac kod błędu. -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest konto płatne na hostingu 1&1
I na niektórych kompach normalnie wysyła plik, a na niektórych nie daje rady. Z kodem błędu też będzie problem, bo ten skrypt tak jakby nigdy nie przestaje działać i w związku z tym nie zwraca żadnego wyniku. I nie chodzi tu o szybkość łącza bo w jednym domu na tej samej sieci jeden komputer wysyła drugi nie. Ten post edytował sapper_pierwszy 15.07.2012, 18:54:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to wina pewnie jest po stronie tego drugiego komputera.
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 13 Dołączył: 19.06.2011 Skąd: Ruda Śląska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W firebugu (dodatek do firefoxa) jest fajna zakładka o nazwie "Net". Tam możesz sprawdzić opóźnienia i co robi skrypt aktualnie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Najtrudniejsze jest to że problem pojawia się u właściciela portalu a nie u mnie i ciężko jest mi to przetestować. Spróbuje z tym firebugiem.
Ten post edytował sapper_pierwszy 15.07.2012, 19:24:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:27 |