![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich zaintersowanych!
Napisałem skrypt, który otwiera folder, wypisuje zawarte w nim pliki i tworzy do nich odnosniki. Problem tkwi w tym, że wypisuje mi pliki z rozszerzeniem, którego nie chce. Jak to naprawić? Macie Panowie, Panie, jakies pomysly? Skrypt:
Dziekuje za pomoc! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety dużo mi to nie pomogło
![]() kompletnie nie mam pomysłu jak to napisać w skrypcie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował redeemer 15.07.2012, 16:30:36 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zapisałem to tak lecz coś jest nie tak: Parse Error:syntax error, unexpected '{' in ... on line 41 Linie 41 to tutaj 13 Ten post edytował AuronDiel 15.07.2012, 16:42:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem leży linie wyżej.
Napisałeś sam cały skrypt, a nie potrafisz poprawić podstawowego błędu składniowego? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Racja, brakuje drugiego nawiasu zamykającego, ale to już sam powinieneś sobie poprawić
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wybacie za moje nie dopatrzenie. Niestety skrypt nie działa poprawnie.
Wypisuje dalej pliki z rozszerzeniem znajdujace sie w folderze jp. Czyli w folderze znajduje sie plik np. kot.php Chce by wypisywało mi same ,,kot" w odnosniku. |
|
|
![]()
|
|
No to się nie zrozumieliśmy. Ty po prostu chcesz ukryć rozszerzenie pliku przy wyświetlaniu. Z poprzedniego rozwiązania usuń linię gdzie definiowana jest tablica $validExtensions oraz warunek, który sprawdza czy rozszerzenie znajduje się w tej tablicy. Natomiast w echo zamiast $PlikZKatalogu daj $pathinfo['filename'].
PS. Temat powinien znaleźć się w dziale Przedszkole. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Działa! Nie sądziłem, że rozwiązanie może być tak proste, najwidoczniej musze się jeszcze dużo nauczyć.
Wielki dzięki + dla ciebie! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:35 |