![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Od jakiegoś czasu staram się stworzyć dynamiczną stronę. Niby wszystko idzie jak trzeba, jednak mam pewien problem ze znalezieniem jakichś wskazówek dotyczących pobrania z panelu Google Analytics liczby użytkowników online w czasie rzeczywistym.
Czy ktoś miał do czynienia z tą funkcjonalnością? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 329 Pomógł: 6 Dołączył: 23.11.2011 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja może nie miałem z tym do czynienia ale mogę Ci powdpowiedzieć jak to zrobić.
A więc. Stwórz plik w którym będziesz aktualizował aktualny czas do bazy danych w jakiejś kolumnie w tabeli użytkowników. Następnie w tym samym pliku stwórz odczyt ile jest użytkowników mieszczących się w zakresie np 2 sekund. Następnie Przez jquery oruchom plik do diva i odświeżaj go np co 2 sekundy. Uzyskasz Użytkowników online w czasie =/- 2 sekundy. Ten post edytował GoOx 16.07.2012, 13:17:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja może nie miałem z tym do czynienia ale mogę Ci powdpowiedzieć jak to zrobić. A więc. Stwórz plik w którym będziesz aktualizował aktualny czas do bazy danych w jakiejś kolumnie w tabeli użytkowników. Następnie w tym samym pliku stwórz odczyt ile jest użytkowników mieszczących się w zakresie np 2 sekund. Następnie Przez jquery oruchom plik do diva i odświeżaj go np co 2 sekundy. Uzyskasz Użytkowników online w czasie =/- 2 sekundy. Czytaj uważnie co napisałem ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W kilku źródłach wyczytałem, że z google analytics nie można pobierać takich informacji przez żadne API. Z tego powodu właśnie ludzie zmieniali dostawcę usług.
Btw. Ja może nie miałem z tym do czynienia ale mogę Ci powdpowiedzieć jak to zrobić. A więc. Stwórz plik w którym będziesz aktualizował aktualny czas do bazy danych w jakiejś kolumnie w tabeli użytkowników. Następnie w tym samym pliku stwórz odczyt ile jest użytkowników mieszczących się w zakresie np 2 sekund. Następnie Przez jquery oruchom plik do diva i odświeżaj go np co 2 sekundy. Uzyskasz Użytkowników online w czasie =/- 2 sekundy. http://www.youtube.com/watch?v=kLN7ZafQZdg |
|
|
![]()
|
|
W kilku źródłach wyczytałem, że z google analytics nie można pobierać takich informacji przez żadne API. Z tego powodu właśnie ludzie zmieniali dostawcę usług. No niestety. A mógłbyś polecić jakiegoś innego usługodawcę, który działa podobnie co GA? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie znam niestety nikogo z możliwością sprawdzania przez api ilości userów online. Do tego najlepsze wydaje się trzymanie wszystkiego u siebie na serwerze, ale skoro tego nie chcesz, tu moja pomoc się kończy
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:09 |