![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 11 Dołączył: 25.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mamy tablice $slowo (na koncu bedzie pewnie duuuuzo wieksza, i jakies wprowadzone litery $litery, jak znalesc wszystkie slowa ktore mozna ulozyc z podanych liter, w tej chwili dostaje 'jak nizej', nie wiem czemu czesc pomija
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podpowiedź: żeby sprawdzić czy dane słowo da się ułożyć z danych liter możesz posortować oba ciągi w porządku alfabetycznym i sprawdzić czy są sobie równe.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 11 Dołączył: 25.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Probowalem juz z posortowaniem, ale mimo iz slowo ulozyc mozna, wyniki nie sa identyczne.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pisane na szybko ale powinno działać (trochę testowałem
![]()
-------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 24 Dołączył: 21.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś używałem takiej klasy do Szufelki (coś jak scrabble) w której przeszukiwałem słownik "sjp"
Tyle że ona jest bez powtórzeń, i polecam się zastosować do rad ~Crozin-a, robiłem to na takiej samej zasadzie, Cytat z posta z 2011r. Cytat Ja akurat używałem tej klasy do gry "szufelka" generowałem sobie słowa od 3 do 7 liter tak ze to nie robiło jakiegoś strasznego zamulenia, i wszystko było oparte o bazę danych, skracając wyszukiwanie weź pod uwagę to ze czasami z jednego słowa można ułożyć tez inne, np: masło, słoma, i te literki są już takie same. takich słówek jest w tym słowniku bardzo dużo. wiec zasada działanie była trochę u mnie inna nie przeszukiwałem słówek lecz miałem słowa ułożone w kolejności alfabetycznej w bazie czyli np: masło to miałem 'ałmos' ze słomy litery są takie same, miałem je zahashowane (sha1) i porobione dowiązania, jeden hash kilka słówek, wyszukując po hashu zaoszczędzałem sporo czasu. możesz pokombinować na różne sposoby, odciążając trochę serwer nie musisz od razu wyszukiwać slow składających się z 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 znaków tylko osobno, weź pod uwagę tez ze w grze w scrabble rzadko układasz bardzo długie słowa, wiec słowa np które maja powyżej 10 czy tam więcej znaków nie będą ci potrzebne wiec możesz je usunąć, a tym samym odchudzisz plik o prawie polowe. zaglądając w ten plik sjp widziałeś pewnie jakie tam są słowa.
Ten post edytował minolone 15.07.2012, 15:16:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 21:50 |