![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Słuchajcie, robię na stronę tabele 4 kolumny, w każdej kolumnie po będzie wypisany w rzędzie jakiś tekst. Problem teraz jest z tekstem. Spójrzcie, robię tabelę tym kodem:
Wszystko jest fajnie, robię kompilację w Dreamweaverze, otrzymuję taki oto wynik: ![]() Jest ok. Otwieram panel administracyjny na stronie, wybieram podstronę gdzie chcę to dodać, otwieram edytor html, wklejam tekst, zamykam edytor, patrzę na podglądzie w edytorze wizualnym, jest ok. Wszystko dobrze. Zapisuję, otwieram stronę a tam taki oto widok: ![]() Jak widzicie tekst jest rozjechany, tekst z pierwszej kolumny zachodzi na ten z drugiem, w ogóle porobiły mi się jakieś wielkie odstępy między tekstem w pierwszej kolumnie. Poradzicie jak temu zaradzić? Powiem szczerze że nie wiem bo wszędzie jest dobrze tylko już na samej stronie takie kwiatki wychodzą. Jak robiłem podgląd w Dreamweveara w Firefoxie to jest było ładnie i nie było żadnych rozjazdów tekstu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 13 Dołączył: 19.06.2011 Skąd: Ruda Śląska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W css na stronie masz poustawiane style dla table, tr, td, a u siebie na kompie nie, dlatego to wygląda inaczej.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo możliwe tylko że ja to niestety robię w systemie zarządzania treścią korzystając z edytora html. Gdybym miał dostęp do serwera z plikami strony a co za tym idzie dostęp do pliku ze stylami, wszystko wyglądało by o wiele prościej. A powedz proszę, czy da radę to jakoś obejść? Potrzebuję dokładnie taki efekt:
![]() 4 kolumny, każda niezależna, wpisywanie tekstu do jednej nie wpływa na tekst w drugiej, później pod spodem kolejne 4 kolumny, zaczynające się wszystkie równo, na tym samym poziomie, w miejscu gdzie skończyła się najdłuższa kolumna z pierwszego rzedu. Bardzo Was proszę, poradźcie coś. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 10:19 |