![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 3 Dołączył: 5.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pytanie. Posiadam na stronie system logowania oraz buttona. Chciałbym zrobić żeby pod nim pisało kto ostatni kliknął. Nie chcę robić tego na submicie gdyż strona sie bedzie odświerzała a chce żeby działo się to w czasie rzeczywistym. Wydaje mi się że trzeba zrobić to na onclick ale nie wiem jak zrobić żeby to wyświetlało. Pomożecie?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 26 Dołączył: 15.09.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz przy każdym kliknięciu zapisywać do bazy daną osobę, która kliknęła ostatnia.
Jeśli chodzi o wyświetlanie to musisz w AJAX napisać skrypcik, który będzie w tle odświeżał co jakiś czas DIVa w którym będzie wyświetlone kto ostatni kliknął. Tak więc skrypt musi cyklicznie powtarzać zapytanie do bazy i aktualizować odpowiedź wyświetlaną w DIVie. -------------------- www.piotrex41.pl - piotrex41 portfolio
d(-.-)b - Music is my life || PHP is my passion |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 3 Dołączył: 5.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki! Właśnie o to chodziło ;p
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 14:08 |