![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--kobi-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
tak jak w temacie mam taki problem mam sobie skrypt logowania i loguje i wszystko ok pzechodzi na odpowiednia strone po zalogowaniu ale jak juz pouzniej user pzejdzie na inna zakładke w menu to login sie nadal pokazuje ale np adres email i reszta danych zostaje utracona. adresy pobieram z bazy takim skryptem
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2006 Skąd: Będzin / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaki masz warunek przy menu, który odpowiada za wyswietlanie menu dla zalogowanego uzytkownika?
Wyświetl na każdej stronie sesje: No i upewnij się czy tych części danych w sesji nie kasujesz po zalgowaniu ;p Jeśli masz podstrony w wielu różnych plikach, sprawdź czy masz tam sesje wystartowaną - session_start() Ten post edytował matty7 12.07.2012, 13:52:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 26 Dołączył: 15.09.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź czy na pewno wszystko zapisujesz do sesji, czy może tylko przechowujesz w zmiennej która przy przeładowaniu strony ulega wyczyszczeniu. Ewentualnie zawsze możesz nadpisać sesję po zalogowaniu jeśli będzie potrzeba.
-------------------- www.piotrex41.pl - piotrex41 portfolio
d(-.-)b - Music is my life || PHP is my passion |
|
|
--kobi-- |
![]()
|
Goście ![]() |
no skryp logowania to mam taki sami zobaczcie bo ja to zabardzo nie kumam jeszcze tego do piero zaczynam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 26 Dołączył: 15.09.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po 1. Do sesji zapisujesz tylko login i HASŁO (o kurde, po co Ci hasło zapisane w sesji? powinieneś je tylko porównać z tym z bazy).
Po 2. Nie zapisujesz do sesji adresu e-mail więc się nie dziw, że go tam nie ma. Po 3. Brak Ci zapytania pobierającego wszystkie dane które chcesz mieć w sesji, masz tylko sprawdzające czy user istnieje w bazie. Dodaj zapytanie które pobierze Ci resztę danych usera (e-mail itp) i zapisz sobie to do sesji, i będziesz miał, chodź nie wiem po co Ci te dane w sesji. Normalnie robi się do tego metody w klasie user, ale Twoja sprawa ![]() -------------------- www.piotrex41.pl - piotrex41 portfolio
d(-.-)b - Music is my life || PHP is my passion |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.08.2025 - 01:45 |