![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-kozik- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam mały kłopot nie wiem jak zrobić żeby było dobrze.
Podaje poniżej kod mojego skryptu.
Za każdym razem gdy zaincluduje sie jakiś plik z <textarea> od końca tego znacznika wszystko jest nie wkładane do niego tylko wyświetlane na zewnątrz. Na dodatek wyskakuje mi na końcu jakaś 1 nie wiem skąd. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2003 Skąd: z epoki lodowcowej Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to sprobuj moze :
Ten post edytował radzaw 18.08.2004, 23:43:22 -------------------- |
|
|
-kozik- |
![]()
|
Goście ![]() |
Był bym wdzięczny gdyby może coś z troche starszej wersji php.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Pomin funkcje htmlspecialchars(). Po prostu daj include($nazwa_pliku) miedzy <textarea> a </textarea>. A co do tej 1: jest to po prostu wynik funkcji include mowiacy, ze inkludowanie sie powiodlo (1 to True, 0 False).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Pruszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jako mala ciekawostke:
1) zamiast include lepiej uzyj require, poniewaz require wylapuje bledy (plik nie istnieje) i skrypt sie zatrzyma, ew. wyswietli sie warning. Zawsze dobrze jest sprawdzac , czy plik jest dobry i dolaczony. 2) Widze ze stosujesz taki zapis:
I dobrze, jednak jesli stosujesz juz taki zapisz tj. zmienne dodajesz poprzez operator . (kroka) to zamiast cudzyslowu " stosuj apostrof '. DLaczego? Poniewaz skrypt bedzie sie szybciej wykonwal. Jesli korzystamy z " php automatycznie dodatkowo poswieca czas na parsowanie zmiennych (w " " mozemy wstawic $zmienna, ktora bedzie zamieniona na wartosc, w apostrofach '' nie) Ale to taki OT |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.07.2025 - 05:48 |