![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Posiadam baze w której mam instalowane kilka dziesiąt for, dla kazdego fora po ok 40 tabel, kazde forum ma unikalny prefix. Pytanie jak z poziomu phpadmina lub przegladarki, skryptu php etc wykasować w jak najszybszy sposób tabele dla poszczególnych prefixów? Przykład: (...) - różne nazwy końcowe musiek__forum1__.... musiek__forum2__.... i tak dalej... Próbowałem z poziomu phpmyadmina
Ale przyczepił sie do gwiazdki ;/ Kasowanie wszystkich tabel recznie zaznaczajac jest dosc czasochłonne zwłaszcza ze mam ich tam ok 1000 a gdy zaznaczyłem juz jakies 300 to kliknąłem gdzies jakies hyperłącze i mnie szlag trafił bo mi sie przeładowała strona... Ktoś pomoże? Ten post edytował musiek86 11.07.2012, 15:27:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw pobierasz listę tabel, które rozpoczynają się daną nazwą:
W wyniku działania otrzymasz listę z nazwami tabel. Potem już tylko w pętli:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak to mam zapisać w pliku, Mozesz rozwinąć? Konkretniej o tej pętli. Jak mam w pętli dać by kasowało wszystkie tabele z danym prefixem i inną koncówka?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz sobie skrypt w PHP czy czymkolwiek innym, który to wykona - tak jak każdą inną operację na bazie danych.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 22:45 |