![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem. Na stronie nie wyświetlają się animowane gify, trzeba kliknąć "play" - jest to pewnie błędna konfiguracja serwera ( przykład http://omajgat.pl/poczekalnia/1 ) - mógłby mnie ktoś nakierować, które funkcję w php.ini są za to odpowiedzialne? Z góry dzięki za pomoc!
Ten post edytował papierowymotyll 11.07.2012, 09:34:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Proszę poprawić tytuł na opisujący problem. W przeciwnym wypadku, temat zostanie zamknięty.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, po prostu masz tak zaprogramowaną aplikacje (JS).
Jak masz z nią problem to kontaktuj się ze sprzedawcą/twórcą. Ten post edytował markonix 11.07.2012, 09:31:32 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, po prostu masz tak zaprogramowaną aplikacje (JS). Bzdura, w czystym JS nie da rady czegoś takiego zrobić. Rzecz jest prosta. Przy przesyłaniu pliku na serwer, imagecreatefromgif otwiera tylko pierwszą klatkę gifu. Zapisujesz na serwerze oryginalny gif (ruchomy) + pierwszą klatkę z filmu (imagecreatefromgif + imagegif). Przy prezentacji wyników, na stronie wyświetlasz ten drugi obrazek z nałożonym przyciskiem play. W momencie naciśnięcia, javascriptem ładujesz ruchomy gif i podmieniasz ten obrazek, ukrawając play. Tylko musisz pamiętać, żeby obrazek zaczynało ładować dopiero w momencie naciśnięcia play. Sprawi to, że film będzie odtwarzał się od samego początku, a nie od połowy oraz strona będzie ładowała się dość szybko, nie pobierając od razu wszystkich ruchomych gifów. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bzdura, w czystym JS nie da rady czegoś takiego zrobić. Ludzie człowieku, troszkę domyślności. Nic nie pisałem o tym, że całość jest zrobiona w JS tylko najważniejszy fakt "uruchamiania GIF". Wchodzę w FireBug, klikam play, widzę że zachodzą operacje w DOM to informuje uprzejmie, że to nic ma wspólnego z konfiguracją serwera. Nie wnikałem w ogóle w tematykę tworzenia miniaturki bo zamiarem autora jest uruchamianie GIFów po wejściu na stronę jak w większości tego typu serwisów. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 16:08 |