![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pewien problem, który nawet nie wiem jak nazwać, skąd tak głupia nazwa tematu. Postaram się to jakoś logicznie przedstawić.
Otóż, istnieje strona, na której ja mogę publikować pliki JS, a raczej wstawki <script src="mojserwer/plik.js"></script>. W ten sposób inni użytkownicy mogą przeglądać pliki JS z mojego serwera. Niestety, serwis ten zabrania AJAXa. Czy istnieje jakaś inna możliwość, by sprawdzić, ile razy był przeglądany dany plik na moim serwerze? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podepnij go pod PHP. Zrób odpowiedni mod_rewrite, który odpali skrypt z nazwą żądanego pliku, zapisze jego odwiedzenie i zwróci ten plik
![]() ![]() .htaccess Kod rewriteEngine on rewriteRule ^.+\.js$ skrypt.php?file=$0 skrypt.php
Tyle ![]() To przedstawienie idei oczywiście - trzeba pomyśleć nad zabezpieczeniami itp. Ten post edytował Sephirus 10.07.2012, 12:56:05 -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm, dzięki, pomyślę nad tym.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.07.2025 - 05:58 |