![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie to na chwilę obecną mam ostatni problem. Potem robię przerwę od projektu zanim włosy sobie wyrwę.
Mam formularz, który wysyła dane do bazy danych. Następnie pole, w którym je wyświetla. Do każdej opcji mam jeszcze jej status, którą użytkownik ma za zadanie aktualizować przez kliknięcie jednego z 3 odnośników. W skrócie wzór tabeli: tabelamoja id | wartosc-z-form1 | wartosc-z-form2 | wartosc-z-form3 | wartosc-z-form4 | wartosc-z-form5 | statuswart1 | statuswart2 | statuswart3 | statuswart4 | statuswart5 | 01 | cos tam | cos tam | cos tam | cos tam | cos tam | <puste> | <puste> | <puste> | <puste> | <puste> | I teraz dla użytkownika wyświetla: ID: 01 Wartość1: cos tam [Klik1] [Klik2] [Klik3] Wartość2: cos tam [Klik1] [Klik2] [Klik3] Wartość3: cos tam [Klik1] [Klik2] [Klik3] Wartość4: cos tam [Klik1] [Klik2] [Klik3] Wartość5: cos tam [Klik1] [Klik2] [Klik3] No i po kliknięciu odpowiedniego odnośnika, wpisuje w status w bazie w statuswartX: klik1, klik2 lub klik3. I jak to zrobić? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 26 Dołączył: 15.09.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób to normalnym zapytaniem UPDATE, chyba że chcesz się bawić aby to działało w tle (bez przeładowania strony), to wtedy AJAXem się pobaw aby to wykonywało. Chyba do każdego linka musisz zrobić akcję która wykona zapytanie typu UPDATE, które zmieni wartość pola w bazie danych.
-------------------- www.piotrex41.pl - piotrex41 portfolio
d(-.-)b - Music is my life || PHP is my passion |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tyle to i ja wiem, ale coś mi nie idzie. Nie wiem w sumie jak to przejść. Próbowałem kilka sposobów z instrukcją warunkową IF, ale nic nie daje. Oto kod, który chce edytować:
Ten post edytował bezkarny.j 10.07.2012, 09:40:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 26 Dołączył: 15.09.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja nadal nie widzę problemu:
war2 wzięło się od Druga wartość =1 wzięło się z tego że link jest Klik1, ale możesz to sobie zmienić wg. upodobań i potrzeb. Ten post edytował piotrex41 10.07.2012, 10:12:07 -------------------- www.piotrex41.pl - piotrex41 portfolio
d(-.-)b - Music is my life || PHP is my passion |
|
|
![]()
|
|
No więc dzięki za pomoc, ale chyba ja coś pomieszałem przy tym. Wpisałem tak:
To niestety nie działa, w sumie nie wiem co mogłem zrobić nie tak. Błąd jaki otrzymuje to: Fatal error: Call to undefined function isstet() in C:\Program Files\WebServ\httpd-users\www\test.php on line 76 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 49 Dołączył: 3.07.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
if (isstet($_GET['war1'])) //tu możesz dać lepszy warunek, ja dałem prosty żeby tylko Ci pokazać jak to ma działać
To niestety nie działa, w sumie nie wiem co mogłem zrobić nie tak. Błąd jaki otrzymuje to: Fatal error: Call to undefined function isstet() in C:\Program Files\WebServ\httpd-users\www\test.php on line 76 nie isstet tylko isset Ten post edytował bpskiba 11.07.2012, 16:06:00 |
|
|
![]()
|
|
No i super to jest to
![]() Ale nie do końca jeszcze to, bo coś musi brakować ![]() Teraz mam tak, że zmienia mi status do dwóch informacji. I tłumacząc co mam na myśli: Mam coś takiego, że jedna osoba wpisuje dane przez formularz: ID wartosc1 wartosc2 wartosc3 wartosc4 wartosc5 I to wysyła do bazy. Następnie tej samej osobie może wysłać znowu coś takiego, gdzie ID i wartości są już wpisywane inne. Następnie dla użytkownika wyświetla się dwa ostatnie zbiory wartości, czyli: ID wartosc1 wartosc2 wartosc3 wartosc4 wartosc5 -------------- ID wartosc1 wartosc2 wartosc3 wartosc4 wartosc5 I teraz po wykorzystaniu powyższej instrukcji zmienia mi status wartości pierwszej do obu 'wartosc1', a chcialbym aby dopasowywalo sie do kazdego inna, gdyz w tym caly sens tego projektu. ![]() Poza tym jak klikne 'klik1' zmienia mi status, a po kliknieciu klik2 lub klik3 juz niestety nie, jakies rady? Dziekuje za pomoc i pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 22:55 |