![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 10.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem nowym użytkownikiem, mam na imię Damian, 15 lat i programuję od dwóch lat znam php, mysql, html, css i js. Otóż tak: Mam problem a właściwie dwa problemy jeden z aktywnym menu a drugi z napisem ładowanie. Mam w stylach .css klase .active i .menu są one takie same tylko różnią się background'em, W js a dokładniej w jquery za pomocą funkcji .load wczytuję dany plik wygląda to tak:
i wszystko ok działa... link się uaktualnia ale chciałbym tak, że jak kliknę na inny link czyli na inny div o class="menu" ten poprzedni co jest równy class="active" zmieniał się spowrotem na class="menu";/ Nie wiem jak to wykonać. Proszę o pomoc. Drugi problem opiszę po rozwiązaniu tego problemu. Pozdrawiam. Ten post edytował damianpsp2000 10.07.2012, 07:08:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Zacznij od uproszczenia skryptu. Tu demo. To menu zgodnie z ideą Progressive enhancement powinnom wyglądać tak.
Co do twoich pytań 1 ) Po kliknięciu na dany element usuwasz klasę .active z pozostałych patrz each() i removeClass() albo toggleClass() 2) Co do ładowania load() za to nie lubię jQuery. Ten post edytował rocktech.pl 10.07.2012, 08:25:57 -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 23:24 |