![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak w temacie, chciałbym jakoś prosto rozwiązać sprawę nice url żeby z takiego linku:
www.xx.pl/gallery/show/12 wyciągnąć i odpalić po kolei: kontroler: gallery metoda: show parametr: 12 do tej pory osiągnąłem takie coś:
oraz simpleUrl:
Teraz to działa, ale tylko jeśli plik nazywa się Home.controller.php, a ja chciałbym zrobić tak: $controller = new HomeController; żeby ta część ładowała mi plik Home.controller.php a w linku wyświetlało się www.xx.pl/home da się to zrobić ? Ten post edytował Szymciosek 9.07.2012, 22:18:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 60 Dołączył: 25.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie, że się da. Jest już zrobione w mnóstwie gotowych frameworków. Wygoogluj np. "php framework routing".
-------------------- there is much to be learned
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O tym to ja dobrze wiem, ale szukam bardziej gotowych źródeł, sam już szukałem co nieco, jedno nie działa za bardzo, a inne znowu jest tak namieszane, że nie da się po ludzku tego pojąć...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcesz gotowca?
https://github.com/symfony/Routing |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 08:30 |