![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłam prostą stronę w Artisteerze jako bazę, a po eksporcie dostosowywałam ją do swoich potrzeb.
Po kilku zmianach w strukturze menu pionowego przestało mi działać poprawnie podświetlanie. Chodzi konkretnie o to, że po otwarciu dowolnej strony z podmenu podświetlenie zostaje zawsze na pozycji trzeciej tego podmenu. Nie wiem jak sobie z tym poradzić bo to problem w CSSie a ja mam o nim bardzo ogólne pojęcie. Miałam już wcześniej podobny problem właśnie z szablonem z Artisteera ale jakoś udało się go rozwiązać. Proszę o jakieś wskazówki albo linka - ja nie mogłam znaleźć nic na ten temat. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez kodu źródłowego html i css możemy Ci co najwyżej powróżyć...
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wklej kod odpowiedzialny za menu i css tutaj http://jsfiddle.net/ zapisz i podaj link. Nikomu się nie chce przeglądać 2k linijek kodu
![]() -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Chodzi konkretnie o to, że po otwarciu dowolnej strony z podmenu podświetlenie zostaje zawsze na pozycji trzeciej tego podmenu. Chodzi o to że jest aktywne? Za to odpowiada klasa active Każda podstrona powinna wklejać ten kod class="active" dla siebie do linku. Można to zrobić za pomocą PHP, lub JS, pobierając aktualny adres strony. Jeśli o to Ci chodzi. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, wszystko działa.
Jesteście wspaniali ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 07:23 |