![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Serdecznie.
Czy mógłbym prosić o pomoc w ustawieniu 4 list w rzędzie? Nie mogę za nic sobie z tym poradzić. Od razu powiem bo jest pewne utrudnienie. Muszę to zrobić przy pomocy edytora html w CMSie, nie mam dostępu do plików na serwerze a co za tym idzie nie mam dojścia do pliku CSS. Gdybym takowy posiadał nie pisał bym tu. Muszę zrobić wykaz firm z podziałem na branże. Branży mam w sumie 12 i chcę zrobić 4 branże w jednym rzędzie, później pod spodem drugi rząd i trzeci. Lista składa się z nazwy branży i pod spodem jest wykaz wirm jako hiperłącza odsyłające na podstronę z informacjami o firmie. Ma to wyglądać mniej więcej tak: ![]() Próbowałem to robić przy pomocy tabeli ale niestety, wszystko się sypie, zobaczcie: ![]() Spójrzcie jak są rozmieszczone nazwy. Mam branżę 1 a w niej jedną nazwę, później branżę 2 a w niej 3 nazwy i zauważcie że nazwa firmy z branży 1 zjechała mi w dół i jest na równo z nazwą 2 z branży 2. A chcę żeby to było wszystko na jednakowym poziomie. Dlatego właśnie chcę to zrobić na listach ale znowu list nie potrafię ustawić obok siebie. Pomóżcie. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
opcja 1:
opcja 2: <style> </style> -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 26 Dołączył: 23.01.2009 Skąd: eZ Systems Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
robisz tak:
Kod <style type="text/css">
ul { width: 24%; margin-right: 1%; float: left; } </style> -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sunpietro, Twój pomysł jest całkiem niezły. O ile robię to sobie na kompie w dreamweaverze, wyświetla się ładnie. Gdy przeniosę na stronę i wkleję w edytor html wszystko się rozwala. Jest znowu jedno pod drugim. Podejrzewam że to przez to że edytor html na stronie, sam sobie zamienia linijkę:
na
i nic z tym nie mogę zrobić ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 20:27 |