![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem za bardzo jak rozwiązać problem z nowymi postami na forum.
Sprawdzanie czy są nowe posty w danym topicu rozwiązałem tak, że poprostu zapisuje date ostatniego odwiedzenia danego tematu i sprawdzam czy jest ona późniejsza od pojawienia się ostatniego posta. Takie sprawdzanie dla for myślę, że nie przejdzie bo biorąc pod uwagę, że tych for będzie dużo a w nich tematów dużo to optymalnie to nie będzie wykonane ;( Ma ktoś jakiś pomysł? ;p |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzanie po dacie w dość zabawny sposób zakłada, że ktoś przejrzał wszystkie dotychczasowe tematy. Moim zdaniem najlepiej zrobić tabelę z user_id i topic_id, która będzie przechowywała informację o odwiedzonych przez użytkownika tematach. Jeśli nie ma tam wpisu o temacie X, to temat X jest nowym tematem. Od czasu do czasu można czyścić tę tabelę z tematów założonych np. tydzień wstecz i zakładać, że te tematy też nie będą nowe.
Ten post edytował SmokAnalog 8.07.2012, 14:51:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Takie sprawdzanie dla for myślę, że nie przejdzie bo biorąc pod uwagę, że tych for będzie dużo a w nich tematów dużo to optymalnie to nie będzie wykonane ;( Najpierw przetestuj, pozniej wnioskuj, ze cos nie bedzie optymalne.Ile to dla Ciebie jest duzo? Ten post edytował lukaskolista 8.07.2012, 15:54:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.08.2025 - 15:55 |