![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 2 Dołączył: 15.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, za pomocą Jcrop kadruję zdjęcia i zapisuje je dalszego przetwarzania w bazie. Potrzebowałbym jeszcze dodać funkcjonalność obracania zdjęcia i potem kadrowania. Zdjęcia na których pracuje są skanami.
Najbardziej odpowiadał by mi ten sposób obracania obrazka ale moje kilkudniowe próby są nieudolne. Za wszelką pomoc dziękuje. MSM |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wg mojej wiedzy tak łatwo tych 2 pluginów nie połączysz
![]() -------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 2 Dołączył: 15.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak też próbowałem Jcrop wyświetla kilka kilka obrazków ten którego widać i jakby źródło którego nie widać a jest podstawą do kadrowania i obracanie tego którego widać nie powoduje poprawnego kadrowania.
dzięki,msm |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba nie zrozumiałeś koncepcji, którą przedstawił Deuter:
- najpierw obrót i zapis obrazka - dopiero potem kadrowanie wcześniej zapisanego pliku (tego obróconego) Ten post edytował CuteOne 7.07.2012, 19:02:40 |
|
|
![]()
|
|
Teraz mam jasność, brałem takie rozwiązanie pod uwagę - nie jest to idealne ale prowadzi do pożądanego efektu.
Spróbuje zrobić tak jak polecacie. Dziękuje za pomoc. msm |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 12:51 |