![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Symfony 1.4
Mam taki mały problem związany z credentials: w lib/settings.yml ustawia się parametry Kod secure_module: error secure_action: secure które mówią o tym co ma się dziać gdy użytkownik nie posiada uprawnień do danej akcji. W jaki sposób mogę zróżnicować to przekierowanie w zależności od modułu? To znaczy w dwóch różnych modułach chciałbym żeby przekierowanie w module A kierowało gdzie indziej niż w module B. Intuicyjnie skopiowałem do katalogu config w module A settings.yml i tam ustawiłem inne secure_module i secure_action, ale to nie działa. Jak gdyby nie obwiązywała kaskada konfiguracji dla tego pliku albo tych ustawień - czy to normalne? Jak można uzyskać taki efekt? Najfajniej byłoby gdyby udało się to załatwić samymi yamlami. Dzięki z góry za wszelką pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi sie że najlepiej zrobić to w akcji na którą przekierowujesz błedy. tam możesz zróżnicować i ewentualnie zrobić forward do potrzebnej akcji
-------------------- Wyszukiwarka noclegów w Polsce i zagranicą.
Najlepszy katalog turystyczny wspomagający pozycjonowanie i promocje stron. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To by zadziałało i pewnie tak zrobię jeżeli nie znajdzie się rozwiązanie na yamlach (a coś czuję, że się nie znajdzie).
Czy to jest normalne, że plik settings.yml umieszczony w katalogu config/ w module nie nadpisuje tego settings.yml z app/config ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 10:01 |