![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 4 Dołączył: 21.02.2012 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
mam za zadanie stworzyć prostą bramkę sms w PHP. Używam do tego funkcji mail(), a dane pobieram z pliku csv. Wszystko poprawnie juz działało ale po kilku godzinach pracy mail() odmówiła współpracy. Nie wysyła ani zwykłych maili ani sms. Czy jest na nią jakiś limit ? Dodam, że wysłałem około 15 sms. Ten post edytował Lolek13 6.07.2012, 11:26:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro nie wysyła normalnych maili funkcją mail to odpowiedź jest raczej oczywista.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 4 Dołączył: 21.02.2012 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problem rozwiązany wystarczyło przeinstalowac server SMTP : )
po wysłaniu kilku wiadomości znowu przestało wysyłać sms. Czy wie ktoś jaka jest tego przyczyna ? mail() zwraca mi 1 wiec chyba wszystko w kodzie jest ok. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 22 Dołączył: 22.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest na nią jakiś limit ? Skoro nie wysyła normalnych maili funkcją mail to odpowiedź jest raczej oczywista. mail() zwraca mi 1 wiec chyba wszystko w kodzie jest ok. Zbierając te wszystkie posty do kupy wychodzi, że musisz mieć limit na serwerze. -------------------- Sorka za błędy ort. jak coś dajcie znać na PW to popoprawiam.
|
|
|
![]()
|
|
Dziwne bo nie pierwszy raz korzystam z tej funkcji i nigdy nie było takich problemów. Aktualnie pracuję na Xubuntu 11.10 z zainstalowanym Apache2. Czy to moze byc źródło problemu ? Zawsze pisałem pod Windowsem i mało się znam Linuksie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kolego pewnie wysyłasz z plusa, pytałeś się w innym temacie. Jest limit dokładnie 15 dziennie.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 26 Dołączył: 15.09.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinna, więc albo masz coś w kodzie, albo serwer blokuje funkcję mail. Czasem na darmowych serwerach jak zaczynasz za dużo wysyłać (obciążając serwer) to administracja Ci blokuje funkcję mail() i mają problem z głowy. Sprawdź czy funkcja mail jest nadal u Ciebie dostępna:
Kod if (function_exists('mail'))
{ echo 'Funkcja <strong>mail()</strong> jest dostepna na serwerze.'; } else { echo 'Funkcja <strong>mail()</strong> jest nie dostepna na serwerze.'; } Ten post edytował piotrex41 10.07.2012, 11:22:01 -------------------- www.piotrex41.pl - piotrex41 portfolio
d(-.-)b - Music is my life || PHP is my passion |
|
|
![]()
|
|
pokazuje, ze mail() jest dostepna. Ciekawostka jest to, ze okolo godziny temu otrzymalem sms wyslany 3 dni temu
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 26 Dołączył: 15.09.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaki masz serwer? Płatny, darmowy? Może to być wina serwera, że masz aż takie opóźnienia.
-------------------- www.piotrex41.pl - piotrex41 portfolio
|
|
![]()
|
|
Korzystam z apache2 na Xubuntu 11.10
![]() ![]() zastanawia mnie tylko czemu mi ta funkcja mail() wysyla tego sms (pominmy fakt, ze po 30min bo w koncu to robi), a zwyklego mejla nie dostarcza, ani na o2, ani na gmail. |
|
|
![]()
|
|
A teraz jak masz na CBA.pl to maile dochodzą na o2 lub gmail?
Co do wysyłania długo z locala to miałem ten sam problem, ale nie wiem czym on jest spowodowany. -------------------- www.piotrex41.pl - piotrex41 portfolio
|
|
![]()
|
|
tak na cba.pl dochodza mi takze mejle : )
tylko na localu nie ... w sumie to troche dziwne, ale no problem jakby nie bylo sie rozwiazal bo wazniejsze jest to, ze 'poza' lokalnym dziala : ) ... chyba, ze znowu wysle to kilka razy i przestanie dzialac ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:24 |