![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Mamy taki problem. Stworzyłem bota GG i dotychczas działał on na bazie plików tekstowych, ale postanowiłem przenieść go na bazę MySQL. Mam komendę "cytaty" która powinna wyświetlać wynik z tabel 'id' i 'cytat'. Chodzi mi głównie o to, żeby wynik wyglądał w ten sposób: (1) Jakiś cytat (2) jakiś cytat2 (3) Jakiś cytat3 etc... Oto część komendy w której próbowałem coś zrobić ale odsyła mi pustą wiadomość
PLUSIK za pomoc ![]() Ten post edytował mrRosso 5.07.2012, 19:12:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na $wynik musisz użyć mysql_fetch_assoc() lub mysql_fetch_array().
-------------------- pretty as a shit.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odsyła mi taki błąd:
a 114 linijka to: |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pracowałeś kiedykolwiek wcześniej z bazą danych (mysql)? chyba nie bardzo, polecam jakiś szybki kurs (w internecie tego pełno), bo to podstawy. Po pierwsze zapytania wykonuj tak:
jeśli coś jest nie tak z zapytaniem to od razu wywali błąd. Dalej, to co dostajesz z mysql_query przy SELECT musisz potraktować którąś z wcześniej podanych funkcji np tak:
Ten post edytował krzywy36 5.07.2012, 19:37:29 -------------------- pretty as a shit.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 00:51 |