![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od razu mówię, że jestem nowy w programowaniu. Dopiero niedawno zacząłem. Chcę zrobić tak, aby dopisywało mi dane do mysql.
Wszystko niby jest ok, ale do bazy nie dodaje. Nie podałem kodu do formularzy i przycisków, bo tamto mam raczej dobrze ![]() Proszę o pomoc, z góry dziękuję |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 5 Dołączył: 18.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie masz wyswietlania błedów w zapytaniach, więc niby wszystko jest ok, a pewnie MySQL rzuca błedem, zmień:
Na:
... i sprawdz jaki masz błąd :-) btw. Na pierwszy rzut oka, to w tym zapytaniu jest błąd :-) Ten post edytował emkej 5.07.2012, 09:14:15 -------------------- http://tropmy.net - narzędzie do badania usability stron WWW.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- po co przypisujesz POST do zmiennych?
- sprawdzaj czy formularz został wysłany, przez isset() a nie !empty i nie odwołuj się do całej tablicy POST, a tylko do formularza, żeby to sprawdzić. - tak samo przy sprawdzaniu czy pola formularza zostają przesłane - zainteresuj się PDO, zamiast mysql_* - czy występują jakieś błędy? - jeśli nie, a rekord nie zostaje dodany, to albo zapytanie jest błędne/puste patrząc na Twój kod, to pierwsze. http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Jak_to_się_robiło_kiedyś%3F
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie występuję błąd:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1 Ja dopiero zaczynam z mysql i php. "Jeśli nie, a rekord nie zostaje dodany, to albo zapytanie jest błędne/puste patrząc na Twój kod, to pierwsze." Możesz powiedzieć gdzie dokładnie jest ten błąd? W pierwszej linijce kodu mam: <?php, nie wiem gdzie tam mogłem błąd zrobić ;p |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W Twoim zapytaniu jest błąd. Popatrz na kod jaki podałem. I po co podajesz "," na końcu?
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Tylko problem jest taki, że po skopiowaniu tego co podałeś również mam błąd
![]() |
|
|
![]()
|
|
Bo to przykład kopiuj wklej, w dodatku zły, brakuje ';'. Przeczytałeś powyższy link o tym jak dodawać rekordy do bazy danych? Jaki błąd?
|
|
![]()
|
|
Ciągle błąd:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '"INSERT INTO `produkty` (`produkt1`, `produkt2`)"' at line 1 Robiłem już wieloma sposobami, żeby to dodawało i nic :/ Czytałem też to twoje, również mi nie działa. |
|
|
![]()
|
|
Pokaż cały kod. albo zamiast POST wpisz dane na sztywno. I czy masz dobrze zbudowaną baze danych.
|
|
![]()
|
|
Dobra poradziłem sobie jakoś. Dodałem kilka produktów i pięknie gra gitara
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.07.2025 - 13:45 |