![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, proszę o opinie na temat mojej pracy. Co można ew. zmienić czy poprawić. Z góry dzięki.
Oto link do screena: http://bwdesign.pl/upload/sklep.jpg -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Nie wiemy, jak się zachowuje hover, o ile w ogóle jest jakiś.
Nie podobają mi się te czerwone i zielone kwadraty, zresztą jest to jakoś painta ![]() -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do hoverow, gorne menu, niebieski kolor, taki jak naglowki nizej, wszelkie linki bialego koloru beda prawdopodobne ciemno czerwone (brick red), obrazki po najechaniu, lekki zoom i przyciemnienie. Buttony, np w przeglad produktow czy koszyku - ciemniejsze tlo. Jeszcze tego nie pocialem i nie zakodowalem, wiec dlatego tylko .jpg.
![]() Hmm, masz racje co do tych kwadratow w koszyku, kiepsko to wyglada, chyba je wywale i dam na calej szerokosci siwy pasek, ten co juz jest, tylko go przedluze o te kolorowe kwadraty i jakies ikonki dodam biale lub strzalki. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Layout dobry, ale ikona koszyka, użytkownika nie pasuje. Do wyglądu w stylu Metro UI pasują proste ikony, jednokolorowe, nie tak rozbudowane.
No i faktycznie te zielone i czerwone kwadraty mógłbyś zmienić, może na prostą ikonkę. |
|
|
![]()
|
|
Naniosłem zasugerowane przez Was poprawki, dzięki.
![]() http://bwdesign.pl/upload/sklep1.jpg Jeszcze jakieś uwagi? -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko jest zbyt kwadratowe. A jak coś prezentujesz, zapisuj to jako PNG.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Taki był mój zamysł by wszystko było właśnie takie kwadratowe i proste. Co masz na mysli poprzez zbyt kwadratowe? Że brzydkie?
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zbyt kwadratowe? Jest jakiś standard mówiący, że wszystko ma być zaokrąglone?
Czcionka w nagłówkach niezbyt pasuje, do ogólnej treści jest dobra, ale na logo i nagłówki przydałoby się coś lepszego. No i ten trójkącik, skoro w kategoriach masz kwadraty (chyba, że to checkboxy?) to zastąp go kwadratem, żeby wyglądało jednolicie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Co masz na mysli poprzez zbyt kwadratowe? Że brzydkie? Tak. Nie wygląda to estetycznie. Rzecz gustu. Cytat Zbyt kwadratowe? Jest jakiś standard mówiący, że wszystko ma być zaokrąglone? Myślisz że wszystko sprowadza się jedynie do zaokrąglenia? Można też wykonać inne figury geometryczne. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Zbyt kwadratowe? Jest jakiś standard mówiący, że wszystko ma być zaokrąglone? Czcionka w nagłówkach niezbyt pasuje, do ogólnej treści jest dobra, ale na logo i nagłówki przydałoby się coś lepszego. No i ten trójkącik, skoro w kategoriach masz kwadraty (chyba, że to checkboxy?) to zastąp go kwadratem, żeby wyglądało jednolicie. Hmm, a jaką czcionkę byś zaproponował? Taka bardziej odręczna? Czy techniczna? Czy jeszcze jakaś inna? Nie, to nie checkboxy, to kwadraciki. ![]() -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.07.2025 - 08:59 |