![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--ewelina-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
prosze o pomoc mam skrypcik logowania ale niewiem co dodac aby automatycznie po zalogowaniu pzekierowało usera do jego profilu. prubowałam dodac header("profile.php?id='.$user['id'].'"); ale nic z tego. prubowałam echo "<script>window.location.href="profile.php?id='.$user['id'].";</script> i nic
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
--ewelina-- |
![]()
|
Goście ![]() |
witam
dzieki wszystko działa. a jeszcze jedno dlaczego jak pokazuje profil to w adresie strony nie pokazuje mi profil.php?nazwa usera tylko jego id z bazy jak zrobic aby nie pokazywało id tylko nazwe usera. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 22 Dołączył: 22.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponieważ uzyskujesz dane z poprzez id, musisz przerobić swój skrypt by pobierał dane na temat usera po jego nicku, a nie id, dodatkowo wszędzie tam gdzie nawiązujesz do strony z profilem ( linki/przenoszenie ) musisz pozmieniać skrypt tak by również tam pojawiał się nick, a nie id.
-------------------- Sorka za błędy ort. jak coś dajcie znać na PW to popoprawiam.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2011 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
--ewelina-- |
![]()
|
Goście ![]() |
dzieki działa
a jeszcze moze macie jakiegos linka do tutka jak zintegrowac ten edytor http://ckeditor.com/ z php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu masz omówioną integrację ze stroną implementującą jQuery:
http://docs.cksource.com/CKEditor_3.x/Deve.../jQuery_Adapter generlanie wystarczy, że wkleisz w sekcji head, oczywiscie parametry sobie regulujesz np. height po za tym lepiej zgrać pliki na swój serwer a nie zasysać z zewnętrznego źródła:
-------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
--ewelina-- |
![]()
|
Goście ![]() |
znowu problem
nmieniłam to z tym id dodałam login i ok wyświetla sie login ale teraz nie pokazuje mi zawartości imie itd. sory ze tak marudze ale dopiero sie ucze. podaje kod profilu moze cos zle robie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 22 Dołączył: 22.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Klasa jest nauczona uzupełniać się po id. Wejdź w plik user.class.php i tam w funkcji getDataById zmień pobieranie danych z id na login -------------------- Sorka za błędy ort. jak coś dajcie znać na PW to popoprawiam.
|
|
|
-eewelina- |
![]()
|
Goście ![]() |
no ok loguj i pokazuje zmieniłam to w tym user.class
ale dalej nie wyświetla danych jak mam taka tabele to nie pokazuje tam gdzie jes $profile['login'] i inne to nic sie nie wyswietla a wczesniej jak było na id to było ok podaje ci skrypt profile
i skrypt user.clas
ja juz niewiem gdzie jest ten błąd |
|
|
![]()
|
|
user.class.php
Teraz będzie działać. Zmieniłaś tylko argument funkcji, a przede wszystkim było trzeba zmienić zapytanie w bazie danych. Ten post edytował Shido 5.07.2012, 12:25:01 -------------------- Sorka za błędy ort. jak coś dajcie znać na PW to popoprawiam.
|
|
|
--ewelina-- |
![]()
|
Goście ![]() |
witam
jeszcze moze powieci mi dlaczego jak zaloguje sie jako uzytkownik ok wyświetla mi sie profil ale jak w menu chcę pzejsc na formularz.php to mi sie wswietla ze niema takiego usera. tak jakby zmienna nie pzechowywała ze user jest zalogowany. podaje wam skrypt jaki mam z formularz.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brakuje $ przed user. Pobieranie loginu ze zmiennej $_GET (z adresu) jest bardzo złym pomysłem. Login powinna zwracać klasa user na podstawie danych z sesji. Ten post edytował redeemer 6.07.2012, 11:06:44 -------------------- |
|
|
--ewelina-- |
![]()
|
Goście ![]() |
to podpowiedz jak to zmienic aby było bezpieczniej
|
|
|
--ewelina-- |
![]()
|
Goście ![]() |
jak zmieniłam
(!user::isLogged()) na (!$user::isLogged()) to mi wyskakuje taki blad Fatal error: Class name must be a valid object or a string in C:\xampp\htdocs\new\formularz.php on line 9 |
|
|
--ewelina-- |
![]()
|
Goście ![]() |
jeszcze takie małe pytanko
jak skonstruawac baze danych mysql tak aby danmu nato ze user sie rejestruje i aby np. dodaje swoje adres email. i jak napzykład chciałby zapisać szablon w html to jak to zrobic zeby puzniej po ponownym zalogowaniu wyswietlały sie jego adresy email i szablony . |
|
|
![]()
|
|
Tabela userów, gdzie musi być id np:
id | nick | pass tabela email np. id | user | mail tabela szablony np. id | user | szablon w email i szablony w polu user umieszczamy id usera który stworzy dany szablon/dodał e-mail. A by to wyświetlić wyciągamy z bazy te rekordy gdzie pole user = id przeglądającego. -------------------- Sorka za błędy ort. jak coś dajcie znać na PW to popoprawiam.
|
|
|
--ewelina-- |
![]()
|
Goście ![]() |
ok co do bazy to jeszcze poprubuje puzniej ale
z tym co pisałam wyzej jak sie zaloguje to pzekieruje mnie na profil i wszystko ok ale jak np pzejde z menu na formularz to wywal mi błąd ze nima takiego usera. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 10:08 |