![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba zgłupiałem bo nie rozumiem dlaczego:
daje:
natomiast: daje
Czy ktoś może mnie jakoś nakierować na rozwiązanie tego problemu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz grupować. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co to jest $table ?
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
pregi nie służą do operacji na znacznikach tzn. nie w takiej formie że wpisujesz TD i już jest. Musisz napisać wyrażenie regularne, które pobierze dane ze znaczników. Przykład masz w dokumentacju
Cytat /<td>(.*)</td>/ Coś w tym kierunku. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
Rozumiem, że nie wystarczy samo TD, że to musi być trochę bardziej złożone dopasowanie.
wywala mi coś takiego: Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Unknown modifier 't' więc wnioskuje, że poprawnie będzie tak: lecz to nie znajduje dopasowania, a zdawałoby się, że to powinno być proste. |
|
|
![]()
|
|
albo Nie wspominając już o tym że pierwszy znacznik musi mieć (.*)? Ponieważ tag może zawierać css itd. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
Tego css'a przewidziałem dlatego na początku wpisałem tylko /TD(.*)TD/ dla uproszczenia. U mnie żadna z powyższych sugerowanych opcji nie znajduje dopasowania. A u Ciebie?
Edit: Z tego co wiem ^i$ to znaki początku i końca, więc nie powinny być konieczne, ja wpisałem: Kod preg_match_all('/\<TD(.*)\<\/TD\>/', $table, $matches); i nic... Cytat pregi nie służą do operacji na znacznikach tzn. nie w takiej formie że wpisujesz TD i już jest. A co innego zamiast pregów mogę wykorzystać? Ten post edytował daedin 3.07.2012, 23:31:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 08:55 |