![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Powiedzcie mi jak zrobić, by button był wyświetlany dla użytkownika który spełnia wymagania. Robię sobie grę przeglądarkową. Chcę by użytkownik który spełnia wymagania mógł zrealizować przetarg, jeśli ich nie spełnia to by nie mógł wziąć udziału w przetargu. Linijki 9-12 zawierają element, który powinien działać a nie działa. Coś zrobiłem źle. Jeśli mógłby ktoś pomóc to byłbym wdzięczny. Do realizacji przetargu użytkownik potrzebuje wymaganych w przetargu maszyn i surowców. Dane plik powinien pobierać z dwóch baz: economy_przetarg - tutaj są informacje o wymaganiach i typie pojazdu jaki trzeba mieć by zrealizować przetarg.
economy_pojazdy_gracze - ta tabela zawiera informacje odnosnie pojazdow gracza, gdzie kolumna id zaiwera wartosc - 1 dla danego typu pojazdow.
Kod pliku przetarg.php
Ten post edytował Tidude 4.07.2012, 19:44:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 3 Dołączył: 22.04.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aaaaaaaa jak zobaczyłem tyle kodu to aż mi się laptop zamknął... zrób proszę porządek i ogranicz to minimum abyśmy nie musieli się wysilać ;]
-------------------- Prywatny blog -> cupial.com.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wie ktoś może jak to zrobić?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 2 Dołączył: 26.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No więc tak, nie pomogę Ci na pewno w kodzie w tym momencie ale ogranicz kod a zobaczę/(ymy) co da się zrobić.
|
|
|
![]()
|
|
jak mogę ograniczyć jak te wszystkie informacje są potrzebne
![]() Jeśli ktoś nie wie jak pomóc, to niech nie zgania na natłok kodu.. Ten post edytował Tidude 4.07.2012, 18:00:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 2 Dołączył: 26.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za robienie z nas idiotów nikt teraz nie powinien Ci pomóc ...
"Ten post edytował Tidude Dzisiaj, 14:40" Moja wiadomość 14:32, gdy oglądałem było bardzo dużo HTML, niepotrzebnych funkcji... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brakuje Ci podstawowej wiedzy o PHP, to nie są poprawne warunki
Ponieważ nic w nich nie sprawdzasz, a przypisujesz wartości. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Otóż to, wiedzy nie posiadam. And zamieniłem na && ale też nie działało. Chcę żeby spełnienie np. wymaganych w przetargu warunków pokazywało $opcje.
PHP nie znam, działam na przykładach. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 8 Dołączył: 23.09.2011 Skąd: Stromiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie o to mu chodziło. Niedoświadczonemu człekowi trzeba od razu powiedzieć że if($a=5) działa tak samo jak $a=5; tylko że jeśli się to uda, a prawie na pewno to się stanie to wykona się warunek. Jeśli chcesz sprawdzić czy $a jest równe 5, musisz dać ==. if($a==5) jest poprawne, więc jeśli przed tym warunkiem dasz $a=4; nie spełni się ten if, czyli o to nam chodzi.
@Down: !*! nie można być takim twardym jak kamień, biczem nikogo php nie nauczysz Ten post edytował CTRL 4.07.2012, 19:06:53 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat PHP nie znam, działam na przykładach. To poznaj. http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP @up CTRL - e tam ![]() Ten post edytował !*! 4.07.2012, 19:08:03 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Nie o to mu chodziło. Niedoświadczonemu człekowi trzeba od razu powiedzieć że if($a=5) działa tak samo jak $a=5; tylko że jeśli się to uda, a prawie na pewno to się stanie to wykona się warunek. Jeśli chcesz sprawdzić czy $a jest równe 5, musisz dać ==. if($a==5) jest poprawne, więc jeśli przed tym warunkiem dasz $a=4; nie spełni się ten if, czyli o to nam chodzi. @Down: !*! nie można być takim twardym jak kamień, biczem nikogo php nie nauczysz Wiesz co zrobiłem tak:
i dalej nie działa. |
|
|
![]()
|
|
Czyli warunek jest zły. chcesz żeby wymaganie było takie jak typ pojazdu, wszystkie na raz? Zamiast AND, powinno być OR Sama konstrukacja bazy danych i tego jak chcesz to sprawdzić kuleje.
Ten post edytował !*! 4.07.2012, 19:12:45 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
Rozumiem, że stosując OR wymaganie1 lub wymaganie2 będzie musiało być takie jak jest w przetargu. Moją intencją jest by udział w przetargu był możliwy dopiero po zrealizowaniu wszystkich wymagań. Mijałoby się z celem ustalenie 4 wymagań, a tak naprawdę jedno by wystarczyło do jego realizacji.
Chyba, że źle rozumiem zastosowanie OR. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 8 Dołączył: 23.09.2011 Skąd: Stromiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie pobierasz tablicę $pojazdy?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
z pliku odpowiadającego za sesję użytkownika.
Sprawdziłem działanie OR, działa gdy jeden warunek z kilku jest spełniony. I właśnie tu cały ambarans, bo ja bym chciał by skrypt działał gdy są spełnione wszystkie warunki. Ale dzięki chłopaki za konstruktywne podpowiedzi, czegoś się już dowiaduję. Ten post edytował Tidude 4.07.2012, 19:29:00 |
|
|
![]()
|
|
A czy jesteś pewien że wszystko Ci się dobrze pobiera? pokaż zawartość tablic obu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Są na samej górze w 1 poście
![]() |
|
|
![]()
|
|
Miałem na myśli print_r($pojazdy);
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
To jest struktura bazy, a nie to co zwraca.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 05:55 |