![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Serdecznie
Chciałem Was bardzo serdecznie prosić o pomoc. Chodzi o to w jaki sposób zrobić wcięcia w kodzie html aby wszystko było ładnie wyrównane. Mam na myśli coś takiego jak poniżej: ![]() Wszystko musi być tak ładne jedno pod drugim. W ogóle bym Wam nie zadawał tego pytania gdybym miał dostęp do plików strony pliku CSS ale niestety mam dostęp jedynie do panelu administracyjnego CMSa i muszę to wszystko robić w htmlu. Fajnym rozwiązaniem jest <span style="margin-left:XXpx">. Sęk w tym że jak jest przełamanie do kolejnej linii to ustawia mi już od początku a ja nie mam czasu patrzeć w którym miejscu jest przełamanie i za każdym razem wstawiać ponownie ten sam znacznik bo mam do przygotowania takich podstron z takimi opisami jak powyżej ponad 100 dlatego chcę sobie przygotować gotowy szablon i wklejać tylko zawartość tylko nie mogę tego ustawić jak należy. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli nie masz dostępu do arkuszy CSS, możesz:
1. Zapisać to jako tabelę. 2. Bawić się z wpisywaniem stylów dla każdego elementu przez atrybut style. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zrobić też to "średnio poprawnie", czyli nad tym HTML wstawić:
Kod <style>/*I już masz dostęp do CSS*/</style> No chyba, że rzeczywiście masz jakieś poważne ograniczenia, wtedy pozostaje to co napisał ~Crozin -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.08.2025 - 22:44 |