![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z odnośnikami, które po prostu nie działają(mimo że podaje komendę odnośnika to traktuje mi to jako normalny tekst). Tekst wczytuje funkcją include z pliku w podfolderze - jak mogę rozwiązać ten problem?
Z góry dziękuje Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 7 Dołączył: 3.08.2007 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podaj kod, jak mamy Ci pomóc nie widząc go ? ? :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest mój głowny index
tutaj mój content do którego wczytuje treść
i po naciśnięciu wczytuje mi ładnie do diva treść i w tej treści chcę zrobić odnośniki jeszcze niżej tyle że w ogóle traktuje mi całość jakby <a href=> w ogóle nie istniał |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2012 Skąd: Inowrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak z ciekawości co jest w tym DIV'e w odnośniku, z tego co pamiętam to raczej nie umieszcza się elementu blokowego (DIV) w liniowym (<a>)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacznijmy od tego że nie potrzebnie tworzysz zmienną treść. empty to nie to samo co isset, a switch ma w sobie coś takiego jak default. I co to znaczy że chcesz zrobić odnośnik niżej? Zrób po prostu link do niego i sprawdzaj to w switch.
Cytat ... z tego co pamiętam to raczej nie umieszcza się elementu blokowego (DIV) w liniowym (<a>) To nie ma znaczenia od html5. Ten post edytował !*! 3.07.2012, 14:56:12 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
co do pustego diva - użyłem go jako blok graficzny żebym mógł ładnie go sobie poustawiać w CSS
a odnośnie tego niżej chodzi mi o to że klikając w link ładuje mi się treść do content do tego diva, i tekst który "zaincluduje" chcę by w nim też był odnośnik do podfolderu i problem jest taki że w ogóle nie czyta mi tego jako link, nawet błędu nie wyrzuci Ten post edytował Lathiel 3.07.2012, 14:59:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat co do pustego diva - użyłem go jako blok graficzny żebym mógł ładnie go sobie poustawiać w CSS dla A w css ustaw display:block i efekt będzie ten sam. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
no ok ale nie chciało mi się ciąć grafiki w PS i pozycjonować więc wyciąłem tylko jeden pasek na którym umieściłem transparent bloki
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2012 Skąd: Inowrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz to zrobić ładując <div> link </div> nadając div tło obrazka bądź poprzez załadowanie obrazka bezpośrednio w <a>
|
|
|
![]()
|
|
no dobra ale dalej nic nie wiem co powoduje że kolejne linki nie działają (tzn. dla pewności napiszę - te linki przy divach działają) chodzi o to że jak nacisnę ten link przy divie wczytuje mi kolejną stronę z np spisem treści i tam chcę np do pierwszego podpunktu utworzyć link - tworzę go a on nie chce działać
|
|
|
![]()
|
|
![]() |
|
|
![]()
|
|
strona główna ;]
tu zaincludowałem poszczególne jej części, za treść odpowiedzialny jest content2.php gdy na głownej stronie nacisnę sobie link "leksykon"
w leksykonie mam w/w linki gdy klikam sobie np broń wczytuje mi pięknie do divu i w/w link nie ważne do czego będę odnosił, czy do tego samego folderu czy do folderu niżej - nic nie wyświetli nawet błędu, traktuje to jako zwykłą treść. Chodzi o to by po klinknięciu w link wyświetlił mi opis danej broni, zastanawiam się nad sposobem użytym przez w grze ogame, na głównej stronie - użyli coś na styl alertu ale nie mogę nic zdziałać bo linku nie widzi |
|
|
![]()
|
|
To chyba oczywiste że musisz odebrać zmienną GET 'leksykon' sprawdzić czy jest i wtedy wyświetlić dane jesli równe 'bron'. Tak samo jak wyżej.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
czyli mam napisać
if(isset($_GET['leksykon'])){ } i warunek dla którego będzie mi odczytywał linki? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 20:32 |