![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zaczne od faktu że uczę się PHP.
Mam problem ze znalezieniem konkretnych informacji na temat wywołania zmiennej z funkcji w szablonie. Zdaje sobie sprawe że zaprezentowane niżej przykłady mogą być bardzo łopatologiczne, acz kolwiek postaram się sprawe przedstawić rzeczowo. Strona wygląda tak: "Kontroler" głowny_katalog/inside.php
"Klasa" główny_katalog/classes/get_data.class.php
"Szablon" główny_katalog/template/account.php
I informacja zwrotna:
I teraz co chciałbym zrobić... Oddzielić szablon, od klasy pisząc w szablonie tylko $details['name'] a nie dodając do klasy: Co robię źle? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie podałeś argumentów w metodzie $admin->show_data_info();
oraz metoda $admin->show_data_info(); musi "coś" zwrócić abyś mógł wstawiać ten $details
ps. zmienne deklarowane w funkcjach/metodach mają zasięg lokalny - o tym więcej na google (php zasięg zmiennych) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, w jakimś stopniu mnie nakierowałeś - dowiedziałem się kilku rzeczy, ale mimo wszystko skrypt nie działa.
Mógłbyś podać jakiś przykład działający? Ułatwiło by mi to bardzo prace i odblokowało w poczynaniach. Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro nie działa to weź się za naukę i go napraw... ja powiedziałem gdzie są widoczne błędy reszta zależy od Ciebie
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 08:21 |