![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam kolejny problem. Zrobiłem kontener treści. Składa się on z 3 plików góra ( cont.png), środek (contm.png) i dół (cond.png). Po złożeniu tego w całość, i ustawieniu tego za pomoca display:block; powstają mi dziwne przerwy między tymi plikami. wygląda to mniej więcej tak: ![]() wyciag z css:
Jak to złożyć by w każdej przeglądarce wyglądało dobrze. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyzeruj tym elementom marginesy górne i dolne
-------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po wyzerowniu marginesu, góra się "złożyła" natomiast, dalej mam problem z dołem.
Jezeli do ostatniego diva, odpowiedzialnego za wyswietlanie zakończenia kontenera dam dolny margines na poziomie -11px, to w IE i FF wygląda dobrze, natomiast w google chrome, dół nakłada się na środek. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurcze ciężko jest tak kombinować bez pełnego kodu - masz to na jakiejś stronie? Problem wydaje się być banalny więc coś musiałeś ustawić źle... dobrze by było to zobaczyć z bliska
-------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przerwa pojawia się ze względu na marginesy i paddingi w #contm > p. Zresetuj odpowiednio i zainstaluj firebuga
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 13 Dołączył: 16.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki panowie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.08.2025 - 04:46 |