![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-mas- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
mam taki uklad katlogow na serwerze ![]() w folderze js znajduje sie scrypt Kod $().ready(function(){ $('#formularzGlowny').validate({ rules: { imie:{ required:true, minlength:10 }, email:{ required:true, email:true }, temat:{ required:true, minlength:2 }, wiadomosc:{ required:true, minlength:10 } }, messages:{ imie:{ required: 'Pole wymgane', minlength: 'Proszę podać minimum 10 znaków' }, temat:{ required: 'Pole wymgane', minlength: 'Proszę podać minimum 2 znaki' }, wiadomosc:{ required:'Pole wymagane', minlength:'Proszę podać minimum 10 znaków' }, email:'Proszę wpisać prawidłowy adres e-mail' }, submitHandler: function(){ var imie=$("#imieGlowny").val(); var email=$("#emailGlowny").val(); var temat=$("#tematGlowny").val(); var wiadomosc=$("#wiadomoscGlowny").val(); $.ajax({ url : '../classes/send_mail.php', type : 'POST', data : {imie:'imie',nazwisko:'nazwisko',email:'email',temat:'temat',wiadomosc:'wiadomosc'}, beforeSend:function(){ $("input[@type=text]:disabled"); $("#formularzGlowny").animate({ opacity:0.5 }); }, success: function(data){ alert(data); $("#formularzGlowny").animate({ opacity:1 }); $(':input',"#formularzGlowny").not(':submit').val(''); }, error: function(jqXHR, exception) { if (jqXHR.status === 0) { alert('Not connect.\n Verify Network.'); } else if (jqXHR.status == 404) { alert('Requested page not found. [404]'); } else if (jqXHR.status == 500) { alert('Internal Server Error [500].'); } else if (exception === 'parsererror') { alert('Requested JSON parse failed.'); } else if (exception === 'timeout') { alert('Time out error.'); } else if (exception === 'abort') { alert('Ajax request aborted.'); } else { alert('Uncaught Error.\n' + jqXHR.responseText); } } }); return false; } }); }); w "public_html" znjduje sie index.php ktory laduje plik kontakt.php z "templates". W kontakt.php dodaje z folderu js w/w scrypt. Problem mam z fragmentem ajaxa gdzie podaje url scryptu jaki ma sie wykonac czyli "send_mail.php". "send_mail.php" znjduje sie w folderze classes. Mam problem z okresleniem sciezki do pliku. Wywala bląd "Requested page not found. [404]" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli pliki (np. ten send_mail.php) znajdują się poza public_html należy użyć routera + regułkę przekierowującą na index.php w .htaccess
- google -> php router przykład - google -> .htacces rewrite przykład |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodam tylko, że w przypadku twojego skryptu linia:
powinna wyglądać
w twoim przypadku nie wysyłasz zawartości zmiennych tylko ciągi tekstowe. Ten post edytował d3ut3r 1.07.2012, 14:09:02 -------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
-mas- |
![]()
|
Goście ![]() |
pomijajac wysylane dane...inaczej nie da sie wyjsc z linkiem ponizej "public_html"
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Inaczej się nie da, możesz utworzyć dodatkowy plik na poziomie index.php np. ajax.php i zrobić dla niego kilka regułek w .htaccess
a w samym pliku zwykły include
Ten post edytował CuteOne 1.07.2012, 15:41:26 |
|
|
-mas- |
![]()
|
Goście ![]() |
np.jakich regulek?
![]() |
|
|
![]()
|
|
google -> mod_rewrite przykłady
|
|
|
-mas- |
![]()
|
Goście ![]() |
ok tylko co maja dac te regulki akurat w moim przykladzie?
![]() jezeli w pliku ajax.php includuje plik poza public_html to dziala, tylko nie moge w ajax.php wybrac jaki plik mam includowac poniewaz w zmienne przesylam juz za pomocą $_POST |
|
|
![]()
|
|
Ok mały przykład z twojej funkcji
tablica $_GET pozostanie pusta
tablica $_GET nie będzie pusta
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 03:32 |