![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Nigdy do tej pory nie miałem okazji uzywać WP. Mam takie zadanie, aby "zaincludować" skrypt php (który już istnieje) do wordpressa, czyli tak jakby go z nim zintegrować.
Dowiedziałem się, że worpress ma system pluginów, na pierwszy rzut oka jjak tak sobie oglądam tą dokumentację, to wygląda to na dość rozbudowany system. Jestem bardzo leniwy, dlatego nie chcę się zbytnio w niego zagłębiać i liczę na waszą pomoc ![]() Otworzyłem sobię plugin "hello dolly", który wygląda na taki przykładowy plugin. Ten kod wygląda dość prosto. Na podstawie niego dowiedziałem się, że najpierw robię sobię funkcję :
a potem ją dodaje (w tym przypadku do stopki) :
I to działa. A czy powiecie mi co muszę zrobić, żeby ten plugin wyświetlał się jako nowa podstrona ? Tzn. w sensie zintegrowana z wordpressem, ale nie w stopce ![]() -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 26 Dołączył: 23.01.2009 Skąd: eZ Systems Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcesz podstronę? To tworzysz stronę w panelu admina w zakładce strony, a nie wpisy.
O to chodziło? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale czy na tej stronie mogę wstawić kod php ?
dodaje:// Próbowałem skorzystać z exec-php (plugin taki wygooglowałem). Ale... ja w tym skrypcie mam zapisywanie do sesji, co powoduje błąd bo najpierw jest wyświetlany header,a dopiero potem mój kod jest parsowany. . . Ten post edytował peter13135 2.07.2012, 18:14:42 -------------------- :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:14 |