![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam, mam następujący problem a mianowicie mam sobie pewną tabelę w bazie danych w niej trzymam dane np. samochod, kolor, numery i problem polega na tym, że ja muszę wyświetlać te dane z bazy 'dynamicznie' tzn, że podczas zalogowania sesji użytkownika jak ktoś doda jakiś rekord do bazy to on ma mi się automatycznie bez odświeżania strony wyświetlić, coś jak wyświetlanie danych na stronie głównej: i jeżeli ktoś doda jakiś nowy rekord to na głównej automatycznie bez odświeżania strony się on pojawi, poproszę o jakieś wskazówki, bo nie znam ajaxa na tyle, żeby napisać coś takiego, kompletnie nie wiem jak się za to zabrać.
Dzięki z góry! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 3 Dołączył: 22.04.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Prywatny blog -> cupial.com.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
nie chodziło mi o takie dodawanie rekordów do bazy, tylko o wyświetlanie tych rekordów dynamicznie na głównej, żeby po każdym dodaniu rekordu na głównej stronie ten rekord się wyświetlił bez przeładowywania strony..
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zobacz tutaj:
http://www.w3schools.com/php/php_ajax_database.asp |
|
|
![]()
|
|
Już bliżej, ale nadal nie rozumiecie, o co mi chodzi, a mi chodzi o to, że mam sobie takie wyświetlanie danych z bazy:
http://aron.zxy.me/kosz/test/getuser.php tu jest kod:
a ja potrzebuję zrobić coś dokładnie takiego samego, tylko, że jeżeli np. dodam jakiś nowy rekord do bazy to on automatycznie się wyświetli('doda do tej tabelki') bez przeładowywania strony, rozumiecie ? mam coś takiego: plik wybor.js
plik index.php i plik getuser.php
i jest prawie ok, z tym, że nowo dodany rekord się nie pokaże sam automatycznie tylko dopiero wtedy jak zmienię którąś opcję select.. może ktoś by to umiał przerobic? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 202 Pomógł: 36 Dołączył: 10.06.2011 Skąd: Dokąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu wchodzi do gry funkcja setInterval().
|
|
|
![]()
|
|
niestety niewiele mi to mówi, z tego, co szukałem - też nic sensownego nie znalazłem, wiem, że jest to 'błaganie o gotowca', ale jakbyś mógł mi to zastosować w powyższym kodzie to byłbym niezmiernie wdzięczny..
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 202 Pomógł: 36 Dołączył: 10.06.2011 Skąd: Dokąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Druga strona w Google:
http://javascript.about.com/od/reference/g/ssetinterval.htm Oto co tam znalazłem (po małej przeróbce):
To wsadź sobie w HEAD. Ten post edytował Korab 1.07.2012, 15:14:44 |
|
|
![]()
|
|
Wrzuciłem jak mówiłeś w head plik index.php wygląda tak:
ale zamierzonego efektu nie osiągnąłem.. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kolejność wykonywania skryptów ma znaczenie. Zamień je miejscami.
|
|
|
![]()
|
|
Teraz mam tak i nadal brak efektu...
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 15:06 |