![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-oooo- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzień dobry.
Zastanawia mnie jakim sposobem zablokować odświeżenie strony i przeładowanie jej do action="wynik.php?a=1" a wynik wysłać. Dodam, że do wysyłania danych korzystam z jquery ajax. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 3 Dołączył: 22.04.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm spróbuj tak:
do forma przypisz id
a w samym jQuery zwróć false.
powinno zablokować odświeżanie. -------------------- Prywatny blog -> cupial.com.pl
|
|
|
-oooo- |
![]()
|
Goście ![]() |
No tak ale jakiegokolwiek pola nie kliknę w formularzu kod jquery wykonuje się.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 3 Dołączył: 22.04.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mój błąd... przypisz id do buttona - nie pomyślałem.
-------------------- Prywatny blog -> cupial.com.pl
|
|
|
-oooo- |
![]()
|
Goście ![]() |
Teraz nie odświeża ale nie osiągnąłem oczekiwanego efektu ponieważ action="skrypt.php?a=1"
i przy php
Polecenie success wyrzuca mi całość nie tylko ifa razem z tym przykładowym fgj na dole. |
|
|
![]()
|
|
nie rozumiem za bardzo po co tego GETa przesyłasz.. wklej proszę trochę więcej kodu.
albo spróbuj POSTem wysłać tą zmienną a jako ukryty input... wtedy GET Ci nie będzie rozwalał skryptu.. -------------------- Prywatny blog -> cupial.com.pl
|
|
|
-oooo- |
![]()
|
Goście ![]() |
POST też wyświetli co w ifie i reszte strony.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to chyba logiczne, że wyświetli to co w ifie i resztę strony... podstawy PHP się kłaniają.
google -> php warunek if else |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:44 |