![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam potrzebuję zrobić mapkę taką jak Regiony Czy ktoś może mnie naprowadzić jak mniej więcej zabrac się do czegoś takiego potrzebuję tylko małego naprowadzenia.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Na stronie co podałeś nie ma żadnej mapki. A przynajmniej nie ma jej u mnie pod OPERĄ i FF
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://winstonwolf.pl/clickable-maps/europe.html
@nospor: Kliknąłeś "region"? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie byłem aż tak bystry jak ty (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NO dzięki za podesłanie mapki ale szukam sposobu na zrobienie interaktywnej mapy miasta dla tego szukam małego naprowadzenia:) na sposób wykonania czegoś takiego:)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeanalizuj http://www.praca.pl/js/mootools/ShapeHoverPoland.js - tak zrobili to tam
Ty pewnie słabo umiesz canvas. Pozostają Ci 2 opcje: 1. Nauczyć się go 2. Wykonać to w inny sposób. Pokrótce jak możesz to wykonać w drugi sposób: - musisz się zapoznać z HTML-owskimi: map i area - teraz robisz siatkę( kilka obrazków ) z Twojej mapy: Kod A B C D E F G H I - ustawiasz te obrazki tak, żeby to przypominało mapę -> CSS - teraz przypisujesz zdarzenie myszy( mouseover/out ) w taki sposób, że jak najdziesz na odpowiedni obszar( <area> ) to podmieniają się obrazki, które zawierają dany obszar i dzięki temu powstaje efekt rollover( hover ): np. gdy najdziesz na "B" to możliwe, że będziesz musiał zmienić kilka obrazków - przy kliknięciu wykonujesz inne zdarzenie - np. zaznaczasz te checkbox-y |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 17:59 |