![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien prbolem z plikiem JS w którym jest napisałem funkcję skalującą obrazy na stronie do określonych wrozmiarów,
w PHP napisałem galerięzdjęć, na któej stronie głónej nad tytułem konkretnej galerii ejst obrazek któy jest ładnie skalowany przez funkcję w JS, problem polega na tym że gdy wejdę do konkretnej galerii orbazki z niej nei są skalowane a w pliku JS wyświetlany jest komunikat z błędem z pliku PHP gdzie nie widze żadnej opcji żeby w pliku JS wyskakiwał error skoro nie ma w nim nic napisanego w PHP. Funkcje wyświetlająca glerię oraz zdjęcia są prawie takie same poza zawartością i nie wiem cz czym problem, czasem w pliku JS pokazuje się kod HTML strony. PROBLEM występuje tylko po wejściu do konkretnej galerii. Strona jest wykonana według wzorca MVC. Fragment kodu odpowiadający za podgląd konkretnej galerii.
plik image.js skalujący obrazki
Ten post edytował nospor 28.06.2012, 11:58:30
Powód edycji: [nospor]:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj kod błędu, który pokazuje.
-------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpalam konkretną galerię, wchodze w podgląd źródła i dalej w plik image.js i po załadowaniu pliku zamiast kodu w JS ukazuje się taki oto komunikat.
Co odpowiada w 12 linijce w wzej podanzm kawaku kodu PHP. Na podstwonie ze wszystkimi galeriami skalowanie jest takie samo i działa a po wejsciu nie. Treśc błędu wiem co oznacza ale nie widze żadnego błędu w kodzie, nie wiem o co kaman. :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W ostatnim else Twój obiekt nie jest utworzony, błąd mówi wszystko - zaś na końcu może nie być utworzony jeżeli nie wejdzie do 1 warunku - polecam jakiś lepszy edytor który wyłapie takie sprawy ![]() Ten post edytował melkorm 28.06.2012, 15:52:35 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
O FAK racja
![]() ![]() ![]() Dzięki za pomoc ![]() Poprawiłem ale jest kolejny problem :/ teraz w pliku image.js pokazuje się kod HTML strony w któym jest wyświetlona treść "komuikatu" z linijki w której był wcześniej error. Ten post edytował TKu 28.06.2012, 17:01:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:45 |