![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam, mam następujący problem: mam listę rozwijaną i tam są np. jakieś miasta, a w zmiennej $miasto trzymam nazwę miasta, które ma być domyślnie zaznaczone, tzn, że jak skrypt się wykona to pierwsze od góry w tej liscie rozwijanej musi być te miasto, które przechowuje zmienna $miasto, teraz spróbuję to zobrazować
Mam nadzieję, że zrozumiecie - dzięki z góry! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
selected="" <-takie coś dodaj
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
no dobrze, ale te selected musi zostać dodane w zależności od tego, co znajduje się w zmiennej $miasto..
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 33 Dołączył: 10.05.2011 Skąd: Krak Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaznaczenie opcji nie polega na tym, żeby wyświetlić ją u samej góry. Tak jak peter13135 napisał dodajesz atrybut selected. Miasta możesz trzymać np. w tablicy (same miasta nie kod opcji), wyświetlasz je wtedy w foreach. W wypadku takim wybranie odpowiedniego i wygenerowanie kodu opcji będzie łatwe.
|
|
|
![]()
|
|
To dzięki
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 13:43 |