![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 2 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej
uczę się także potraktujcie mnie delikatnie ![]() co jest że WHILE nic nie wypisuje? Działa tylko foreach. Kod // ----------------------------------------------------- //test na tablice echo "<br /><br /><br />"; $ceny['Opony'] = 100; $ceny['Olej'] = 10; $ceny['Swiece zaplonowe'] = 4; foreach ($ceny as $klucz => $wartosc) { echo $klucz . " -1- " . $wartosc . "<br />"; } while(list($produkt,$cena)=each($ceny)){ echo "$produkt -2- $cena<br />"; } echo "<br /><br /><br />"; //------------------------------------------------------ z góry dzięki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To działa tak, że pierwsza pętla przesuwa "niewidzialny wskaźnik" tablicy na jej koniec. Druga pętla odczytuje elementy od wskaźnika do końca tablicy... czyli od końca do końca, czyli nie odczytuje żadnych elementów
![]() za pomocą reset($ceny) ustawiasz wskaźnik na początek tablicy (zrób to po foreach) i wtedy druga pętla będzie czytać od początku. trochę mało fachowo to opisałem, ale mam nadzieję że w miarę prosto. http://www.php.net/manual/en/function.reset.php tutaj co nieco przykładów. -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 2 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mądrego to i dobrze posłuchać
![]() ![]() dzięki wielkie pozdróweczka PS. klepnąłem POMÓGŁ ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 11:31 |