![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--qwerty-- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
array_search('A', $litery) < zwróci 0
|
|
|
--qwerty-- |
![]()
|
Goście ![]() |
O dziękuje o to mi chodziło.
Mam jeszcze takie pytanie ponieważ muszę stworzyć takie coś 1-1,1-2,1-3 lub 3-3,3-4,3-5 są prawidłowe a 1-1,2-2,1-2 lub 3-3,3-4,3-6 nieprawidłowe. Oczywiście wszystko zależy od pierwszych dwóch liczb. Następne muszą być jedynie o pierwszą lub drugą liczbę o jeden większą. Instrukcja warunkowa if nie nada się raczej myślałem nad wyrażeniami regularnymi. Ale mam nadzieję, że ktoś da mi jakąś wskazówkę na ten temat za którą serdecznie dziękuje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Średnio wiem o co Ci chodzi, ale proponuję za pomocą funkcji explode dorpowadzić do takiej postaci :
INPUT : 1-1,1-2,1-3 OUTPUT : { 1,1 }, { 1,2}, {1,3} Czyli zrób sobię macierz. następnie pętlą i ifem, to sprawdzasz. -------------------- :)
|
|
|
--qwerty-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam właśnie w takiej postaci tylko dla przykładu bardziej zrozumiale chciałem przedstawić jak się zachowują liczby.
Nie przychodzi mi do głowy jak to stworzyć. http://desmond.imageshack.us/Himg528/scale...amp;res=landing To ma wyglądać coś w stylu gry z dzieciństwa "okręty" w której tak jak i w moim przypadku chodzi o coś podobnego. Chce po prostu sprawdzić czy pola ( ![]() ![]() ![]() Spotkał się ktoś z takim przypadkiem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kilka zagnieżdżonych if'ów (lub jeden odpowiednio skomplikowany) powinno dać radę.
-------------------- pretty as a shit.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 14:36 |